آشنایی با شهر مکناس و جاذبه های دیدنی آن

به گزارش مجله وبلاگ فروش، ایسنا/ این خبر به جهت آشنایی با شهر مکناس و جاذبه های دیدنی آن برای شما نگارش شده است.

آشنایی با شهر مکناس و جاذبه های دیدنی آن

مکناس یکی از شهرهای توریستی و ششمین شهر مهم مراکش است. این شهر در میراث جهانی یونسکو ثبت شده و از مقاصد پرطرفدار میان گردشگران است. شهر مکناس مرکز استان مکناس تافیلالت و دارای 12 محله اصلی است. این شهر از سمت جنوب و جنوب شرقی با کوههای اطلس میانی و جنگل سدر محاصره شده است. طبق اسناد تاریخی نام این شهر از قبیله ای بربر که در قرون وسطی در این منطقه سکونت داشتند، گرفته شده است.

در ساخت این شهر از ترکیب معماری مغولی و اسپانیایی استفاده شده و ترکیبی از معماری اسلامی و اروپایی در آثار تاریخی شهر بچشم میخورد. دیوارهای بلند، دروازه های بزرگ و مساجد فراوان از ویژگی های مکناس است. به این شهر صد مناره نیز می گویند. خیابان های پرپیچ و خم مکناس برای گردشگران بسیار مجذوب کننده است.

پادشاه دودمان مرابطان در قرن 11 مکناس را به عنوان شهرک نظامی شکل داد. در قرن 17 سلطان مولای اسماعیل بن شریف از دودمان علوی مراکش مکناس را به عنوان شهر مسکونی شناخت و این شهر را مرکز خود کرد. مولای اسماعیل به این شهر شکوه بخشید و شهری شگفت انگیز از آن ساخت. در دوره ای از تاریخ نیز دیوارهای بلند این شهر مکناس را تبدیل به دژ مستحکمی در برابر دشمن نموده بود.

یکی از جاذبه های مکناس شهر تاریخی ولیلی است که در 30 کیلومتری این شهر واقع شده است. این شهر باستانی در معروفیت مکناس بسیار موثر بوده است. قدمت ولیلی به قرن سوم پیش از میلاد باز می گردد. ولیلی شهری است که از دوران حضور و حکومت رومیان در این منطقه به جای مانده است. این سازه ها کامل ترین خرابه به جامانده از آن دوران هست.

بیشتر بخوانیدچگونگی بازدید شهر رومی باستانی ولیلی در مراکش

بخش اصلی ولیلی روی تپه واقع است و در دامنه تپه محوطه شهر واقع شده است که ستون های بلند و کاشی های زیبایی از آن بجا مانده است. سازه های بجا مانده و آثار باستانی کشف شده نشان از زندگی مجلل در دوران اوج این شهر یعنی سالهای 24 تا 285 دارد. خانه اورفئوس و هرکول از مکانهای دیدنی ولیلی است که کاشی ها و فضای داخلی آن به خوبی حفظ شده است. بعلاوه، آثار کشف شده از این شهر تاریخی در موزه شهر رباط به نمایش درآمده است.

مولای ادریس شهری قدیمی و مقدس است که در 27 کیلومتری شمال مکناس و در مسیر این شهر به ولیلی واقع شده است. این شهر از مکانهای مهم زیارتی و از جاذبه های گردشگری مکناس است. مولای ادریس روی تپه های سنگی خیبر ساخته شده است. این شهر در سال 788 میلادی شکل گرفته است.

خیابان های باریک و خانه های در هم فشرده مولای ادریس از مجذوب کنندهیت های این شهر تاریخی است. کوههای اطراف مولای ادریس مکان مناسبی برای عکاسی و کوهنوردی است. هر سال در ماه آگوست رویدادهای مذهبی بسیاری در این شهر برگزار می گردد که عامل جذب گردشگران بسیاری به این شهر است. غیر مسلمانان اجازه ورود به مساجد و اماکن مقدس شهر را ندارند.

دروازه باب المنصور دروازه اصلی شهر قدیمی مکناس و شهر شاهنشاهی است. این دروازه در زمان مولای اسماعیل ساخته شده است. کارشناسان معتقدند باب المنصور از برترین دروازه های واقع در شمال آفریقاست. در ساخت آن از کاشی ها و حکاکی های بسیاری استفاده شده که زیبایی این اثر باستانی را چندین برابر نموده است. این دروازه دارای ایمنی بالایی است و ظرافت بسیاری در طراحی دیواره آن بکار رفته است. در حال حاضر از این دروازه برای رفت و آمد استفاده نمی گردد و از دری در کنار باب المنصور استفاده می گردد.

آرامگاه مولای اسماعیل نیز در مکناس واقع شده است. طراحی فضای داخلی و کاشی های این مقبره نشانگر فرهنگ و معماری مراکشی است. فقط مسلمانان اجازه ورود مسجد اصلی را دارند و برای ورود نیز باید لباس خاصی بپوشند و بدون کفش باشند.

مدینه نام بخش قدیمی شهر مکناس است. بازارهای سنتی و دستفروشان بسیاری در این منطقه از شهر حضور دارند و گردشگران برای خرید صنایع دست ساز و سنتی مکناس به این بخش از شهر می روند. در این بخش مسجد بزرگ نیز قرار گرفته است که در قرن 12 مولای اسماعیل آن را ساخته است. این مسجد دارای مناره ای سبز رنگ است.

شهر شاهنشانی بخش دیگری از مکناس است که برای گردشگران مجذوب کنندهیت دارد. مرقد مولای اسماعیل و کاخ دارالکبیر که متعلق به او بوده و در قرن 17 ساخته شده در این بخش از شهر واقع شده است. بخش هایی از شهر شاهنشاهی در دسترس عموم گردشگران است.

موزه هنرهای مراکشی یکی دیگر از جاذبه های دیدنی مکناس است. این موزه در سال 1920 که محل سکونت عضوی از خاندان سلطنتی بود به موزه هنرهای معاصر مراکش تبدیل شد. در این موزه دست سازه ها، دکورهای سنتی و آثار تاریخی قرن 19 در معرض دید گردشگران قرار گرفته است.

مدرسه ابوعنان در قرن 14 ساخته شده و در گذشته برای آموزش دروس دینی استفاده میشده است. بام این مدرسه با کاشی های سبز تزیین شده و از این مکان مدینه مکناس قابل رویت است.

منبع: همگردی
انتشار: 15 آذر 1401 بروزرسانی: 15 آذر 1401 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 23086

به "آشنایی با شهر مکناس و جاذبه های دیدنی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با شهر مکناس و جاذبه های دیدنی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید