تعلل در الکترونیکی کردن خدمات را نمی پذیریم، دستگاه های اجرایی باید داده های خود را آزاد کنند

به گزارش مجله وبلاگ فروش، رئیس جمهور با بیان اینکه امروز همه زیرساختهای دولت الکترونیکی در کشور فراهم است، گفت: از هیچ دستگاهی کم کاری و تعلل در الکترونیکی کردن خدمات را نمی پذیریم.

تعلل در الکترونیکی کردن خدمات را نمی پذیریم، دستگاه های اجرایی باید داده های خود را آزاد کنند

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، حسن روحانی ریاست جمهوری در جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات گفت: وزرا و رؤسای دستگاه های اجرایی مسئول تحقق کامل دولت الکترونیکی هستند و شورای اجرایی نیز هنگام بروز اختلافات نظر، باید ایجاد هماهنگی و رفع تعارض کند.

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت توسعه فناوری اطلاعات و تکمیل هرچه سریعتر دولت الکترونیک ، اضافه کرد: اگر چه کرونا باعث اختلال در بخشی از فعالیت های کشور شد و قسمت هایی نیز آسیب های جدی دید اما در حوزه فناوری اطلاعات باعث شد تحول دیجیتالی دولت سرعت بگیرد.

روحانی با برشمردن اهمیت نقش دولت الکترونیکی و تحول دیجیتال در شفافیت، بهره وری و رضایت مندی مردم، گفت: با تحول دیجیتال در آستانه تحقق مشارکت کامل مردم در حکمرانی هستیم و دستگاه های اجرایی باید داده های خود را آزاد کنند تا امکان نقد مردم از دولت بیشتر فراهم گردد.

وی با تاکید بر اینکه حرف مردم را بشنویم باید خود را در معرض نقد مردم قرار دهیم و داده ها و اطلاعات دولت باید در اختیار مردم قرار گیرد، گفت: قانون انتشار و دسترسی آزاد اطلاعات در دولت تدبیر و امید اجرایی شده و امروز نیز شاهدیم که با دسترسی مردم به این اطلاعات راه بسیاری از تخلفات بسته شده است. البته این کافی نیست و باید در آزاد سازی داده و اطلاعات تلاش گسترده ای گردد تا امکان نظارت جمعی مردم بر فرآیند های دولت میسر گردد.

رئیس جمهور پرداخت 20 میلیون وام کرونا تنها با یک درخواست پیامکی را حاصل تعامل چند دستگاه اجرایی دانست و گفت: در واقع به جای حرکت دادن مردم بین ادارات داده های دیجیتالی حرکت داده شد و هم کار مردم ساده تر شد و هم در زمان و هزینه صرفه جویی شد.

روحانی اضافه کرد: همانند همین اتفاق در سهام عدالت رخ داد و تحقق یکی از دستآوردهای دولت در آزاد شدن سهام و امکان خرید وفروش آن کاملا الکترونیکی فراهم شد. امروز حتی برای ثبت نام و مشارکت در رونق ملی بازار سهام نیازی به خارج شدن از خانه نیست. بیش از 1.5 میلیون نفر احراز هویت برخط شده اند و در کنار آن امکان دسترسی مردم به بازار سهام و دیدن دارایی های خودشان تسهیل شد.

رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد: با همکاری سازمان بورس با وزارت ارتباطات و بانک مرکزی واریز الکترونیکی سود سهام و برگزاری مجامع بورسی با امکان مشارکت مردم در نظام تصمیم گیری شرکتها به طور کامل اجرایی گردد.

روحانی ایجاد و توسعه زیرساخت جلسات ویدیوکنفرانس در دستگاه های اجرایی و کسب وکارها بر بستر شبکه ملی اطلاعات را اقدام مهمی برشمرد که با پیوند دادن آن به بخش آموزش کشور در کنار الزامات فاصله اجتماعی موجب ایجاد تحولی در شیوه سنتی آموزش شده و محدودیت های فیزیکی نظام اموزش کشور با دیجیتالی شدن و تحول دیجیتال رفع می گردد.

رئیس جمهور اضافه کرد: روز گذشته اتفاق خوبی در نظام اقتصادی کشور رخ داد و برای اولین بار در کشور اوراق بهادار خزانه، سفته و تمبر اقتصادیاتی آن به صورت الکترونیکی و بدون مراجعه به بانک برای تعهد وام کرونای کسب و کار ها راه اندازی شد و این موضوع مهمی است که سند دیجیتالی هم ارز سند فیزیکی، قابلیت استفاده و کاربری در نظام اقتصادی پیدا کند. هم شفافیت ایجاد میکند و هم امکان جعل را از بین ببرد.

روحانی با اشاره به اجرایی شدن امکان وثیقه گذاری سهام عدالت، گفت: امروز مردم می توانند با وثیقه گذاری آن کارت اعتباری بانکها را اخذ کنند. اینها همه تحول دیجیتالی است که در دولت تدبیر وامید شتاب گرفته است. اما در دو حوزه مهم اقتصادیاتی و سلامت نیز اتفاقات خوبی افتاده است اما باید این اتفاقات شتاب بیشتری بگیرد و شفافیت و کیفیت خدمات دیجیتالی دولت ارتقا پیدا کند.

رئیس جمهور فراهم شدن امکان پرداخت اقتصادیات بر نقل وانتقال املاک مسکونی به صورت الکترونیکی و بدون مراجعه به ادارات دارایی را اقدامی مثبت برشمرد و اضافه کرد: این اولین گام در جهت خدمات کاملاً الکترونیکی اقتصادیاتی است. انواع دیگر اقتصادیات نیز باید کاملا الکترونیکی گردد و مردم را برای اخذ اقتصادیات آزار ندهیم و منصفانه از ایشان اقتصادیات بگیریم.

روحانی، تمدید الکترونیکی دفترچه های بیمه و صدور23 میلیون نسخه الکترونیکی در ایام کرونا را گامی مهم در حذف کاربری دفترچه بیمه دانست و گفت: همپوشانی بیمه ها تا حد مطلوبی رفع شده است ولی این حد کفایت نمیکند. مردم تنها با همان کارت هوشمند ملی یا شماره ملی باید خدمت سلامت خود را دریافت کنند و وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت ایران و سازمان تأمین اجتماعی باید جهت نسخه الکترونیکی را با سرعت بیشتر اجرایی کنند.

در این جلسه موضوعاتی همچون ارائه خدمات الکترونیکی انتظامی، نظام مند شدن مراجعات قرائت کنتورهای گاز برق و آب، تکمیل پایگاه نشانی مکان محور کد پستی (GNAf) و تصحیح و به روزرسانی کد پستی و نشانی مکان محور قبوض آب برق و گاز، حذف مراجعات غیرضروری به شعب و کارگزاری های تأمین اجتماعی و حذف مکاتبات کاغذی با ارائه خدمات کاملاً الکترونیکی غیرحضوری به بیمه شدگان و کارفرمایان از قبیل درخواست های بیمه بیکاری، مفاصا حساب، سابقه بیمه، ساماندهی فرآیندهای ثبت نام آزمون های سراسری و ورود به نظام آموزش عالی، حذف کاغذ در برخی مستندات نظام بانکی، استقرار نسخه الکترونیکی و کاهش کاربری دفترچه درمان برای تسهیل خدمت رسانی به مردم و سرعت بخشی به پرداخت مطالبات پزشکان از بیمه ها و تجمیع درگاه های سازمان های بیمه گر و سهولت کاری برای خدمت دهنگان نظام سلامت در راستای توسعه و تکمیل دولت الکترونیکی به تصویب رسید.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 30 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 6126

به "تعلل در الکترونیکی کردن خدمات را نمی پذیریم، دستگاه های اجرایی باید داده های خود را آزاد کنند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تعلل در الکترونیکی کردن خدمات را نمی پذیریم، دستگاه های اجرایی باید داده های خود را آزاد کنند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید