ساخت چشم مصنوعی با پرینتر سه بعدی

به گزارش مجله وبلاگ فروش، وب سایت تکراتو - تیمور خسروی: چشم مصنوعی با پرینتر سه بعدی به وسیله تیمی از محققان دانشگاه مینسوتا فراوری شده است. این تیم پیش از این اقدام به ساخت پوست، گوش و اندام های داخلی مصنوعی نیز نموده بود.

ساخت چشم مصنوعی با پرینتر سه بعدی

دانشمندان در حال کار بر روی نمونه اولیه یک چشم مصنوعی هستند که به یاری تکنولوژی پرینت سه بعدی ساخته شده است. محققان دانشگاه مینسوتا (Minnesota) توانستند بر روی سطح یک نیمکره چشم مجموعه هایی از گیرنده های نوری را پرینت سه بعدی نمایند. این مطالعه که روز سه شنبه در مجله Advanced Materials به چاپ رسیده است، در ابتدای امر نشان می دهد که با استفاده از این متد می توان یک چشم مصنوعی را با پرینت سه بعدی ساخت.

مایکل مک آلپین (Michael McAlpine)، یکی از نویسندگان این مقاله و استاد دانشگاه مینسوتا، می گوید:

تا به امروز همیشه چشم های مصنوعی را در فیلم های علمی تخیلی دیده بودیم. اما اکنون ما با استفاده از پرینتر سه بعدی چند ماده، بیشتر از هر زمان دیگری به این تصور نزدیک تر شده ایم.

در راستای نشان دادن اینکه آنها می توانند بر روی سطح منحنی نیز پرینت سه بعدی انجام دهند، آنها از یک نیمکره شیشه ای گنبد مانند به عنوان پایه استفاده کردند. اولین جوهری که در پرینتر سه بعدی برای این منظور استفاده می گردد، از ذرات نقره ساخته شده اند. این ذرات پس از قرار گرفتن در محل به جای آنکه به سمت پایین گنبد حرکت نمایند، در جای خود به طور یکنواخت خشک می گردد.

برای چاپ دیودهای حساس به نور، که نور را به الکتریسیته تبدیل و مانند رسپتورهای چشم عمل می نمایند، تیم مطالعاتی از مواد پلیمری نیمه رسانا استفاده کردند. مجموعا برای پرینت سه بعدی یک مجموعه کامل از رسپتورهای نوری بر روی این سطح منحی ، آنها تنها چیزی در حدود یک ساعت زمان می خواهند. مک آلپین می گوید:

مادر من در یک چشم اش نابینایی دارد و هر موقع که من در خصوص کارم با او صحبت می کنم به من می گوید که کی می گردد که تو برای من یک چشم مصنوعی پرینت کنی؟ اکنون به نظر می رسد برای تحقق این آرزو زمان زیادی باقی نمانده است.

یک دانشمند و تیم تحقیقاتی اش پیروز شده اند چشم را به طور مصنوعی و به به وسیله پرینتر سه بعدی بسازند. این نوآوری می تواند به افراد کم بینا و نابینا بینایی ببخشد. اتفاقی که فقط به وسیله دستان تکنولوژی محقق می گردد. (اعتبار : نیوزویک)

محققان در نظر دارند تا در پرینت های بعدی، گیرنده های نوری بیشتری را بر روی سطح قرار دهند. با چنین کاری، کارایی چشم مصنوعی فراوری شده بالاتر خواهد رفت. آنها امیدوارند که روزی به تکنولوژی پرینت بر روی سطوح صاف نیز پی ببرند تا بدین طریق به جای استفاده از گنبد شیشه ای به عنوان پایه، روزی بتوانند بر روی یک چشم واقعی نیز پرینت سه بعدی انجام دهند.

این کشف به افرادی که کم بینا هستند یاری می نماید تا بهتر ببینند. بعلاوه افرادی که به طور کامل بینایی خود را از دست داده اند نیز این نعمت را دوباره خواهند داشت. آقای مک آلپین تصریح می نماید:

ما تا روزی که بتوانیم به طور معمول قطعات الکترونیکی مطمئن را به صورت سه بعدی چاپ کنیم، راه درازی در پیش داریم. اما پرینت سه بعدی مواد نیمه رسانای ما تا به امروز پتانسیل قابل توجه ای از نظر کارایی و استفاده در ابزارهای میکروفابریک در مقایسه با مواد نیمه زسانا طبیعی از خود نشان داده اند. به علاوه ما می توانیم این مواد نیمه رسانا را بر روی سطوح خمیده و منحنی نیز چاپ کنیم، کاری به طور طبیعی ممکن نیست.

مک آلپین و تیم تحقیاتی اش در گذشته اعضای بدن مصنوعی دیگری مانند گوش مصعنوعی را نیز ساخته اند. آنها بعلاوه برای جراحان اندام های مصنوعی نیز فراوری نموده تا آنها را در بدن بیماران جای دهند. ساخت پوست مصنوعی و موادی مثل سلول و داربست زیستی که این پتانسیل را دارند به افرادی که دارای مسائل ستون مهره هستند یاری نمایند، از جمله دیگر نوآوری های او و تیم تحقیقاتی اش است.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 15 مهر 1403 بروزرسانی: 15 مهر 1403 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 29449

به "ساخت چشم مصنوعی با پرینتر سه بعدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت چشم مصنوعی با پرینتر سه بعدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید