طرز تهیه کدو ترشک خوشمزه گرگان
به گزارش مجله وبلاگ فروش، طرز تهیه کدو ترشک (خورش کدو سبز) را حتما یاد بگیرید. ساکنان غربی استان گلستان معمولاً این غذا را در روزهای مختلف و خصوصا در زمان افطار تهیه می نمایند. غذایی سریع و ساده که پخت راحتی دارد و البته طعم آن لذیذ و بی نظیر است. این غذای محلی گلستان یک غذای کاملاً سنتی است که مردمان شهرستان های بندرگز و کردکوی به شدت هوادار آن هستند. مردمان محلی این منطقه ها معتقدند که در زمان افطار و در ماه مبارک رمضان این غذا را برای تنوع می توان تهیه کرد و البته آن را با نان سرو می نمایند. ما در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه این غذا که از غذاهای محلی گرگان به شمار میرود را برای شما توضیح دهیم.
کدو ترشک (خورش کدو سبز) | |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 45 دقیقه |
اندازه سختی | کم |
100 گرم از خورش | 139 کیلو کالری |
کدو ترشک گرگانی
تفاوتی ندارد که تصمیم دارید باسترمه پلو گرگان را آماده کنید یا خورش کدو ترشک گرگان ! در هر حال باید بدانید که غذاهای گرگانی تنوع زیادی دارند و در آنها به شدت از سبزیجات و حبوبات استفاده شده است. این خورش همانطور که در قسمت قبلی اشاره کردیم بسیار ساده است و سریع آماده می گردد. خوشمزه و لذیذ است و شامل پیاز، سیر، گوجه فرنگی، کدو سبز، رب انار یا دانه انار و ادویه جات است. در ادامه با طرز تهیه مرحله به مرحله این غذا ما را همراهی کنید.
مواد اولیه برای تهیه خورش کدو سبز
مواد اولیه برای تهیه این خورشت خوشمزه گرگانی در ادامه آمده است:
اندازه مورد احتیاج | مواد اولیه |
3 عدد | پیاز |
1 کیلو | کدو |
3 عدد | گوجه فرنگی |
1 حبه الی 2 حبه | سیر |
1 پیمانه دانه انار یا 1 قاشق غذاخوری رب انار | دانه انار یا رب انار |
به اندازه لازم | فلفل سیاه و نمک |
طرز تهیه کدو ترشک گرگان خوشمزه
در این قسمت به طرز تهیه سریع و راحت این غذای سنتی گرگان خواهیم پرداخت.
- مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه این غذای محلی گلستان ابتدا باید یک تابه آماده نموده و آن را بر روی حرارت قرار دهید. حالا درون آن کمی روغن بریزید و اجازه دهید که تابه و روغن شما به خوبی داغ شوند.
- مرحله دوم: در مدت زمان گرم شدن تابه به سراغ پیاها رفته و آنها را پوست بگیرید و شستشو دهید. سپس آن ها را به صورت ریز و نگینی خرد کنید. وقتی که مطمئن شدید تابه و روغن شما به خوبی داغ شده است حالا باید پیازها را درون روغن بریزید و اجازه دهید که تفت خورده و سبک شوند.
- مرحله سوم: بعد از اینکه پیازهای شما حسابی طلایی و سبک شدند حالا حبه های سیر را له نموده یا رنده کنید و در پیازهای سرخ شده بریزید. دقت کنید که اگر پیازها کاملاً سرخ و کرانچی شوند در بقیه روند پخت و پز غذا می سوزند. پس بهتر است قبل از سرخ شدن کامل پیازها، سیرها را به غذا اضافه کنید.
- مرحله چهارم: حالا در ادامه این طرز تهیه به محض بلند شدن رایحه سیر و پیاز سرخ شده، کمی زردچوبه به آنها اضافه کنید و هم بزنید. عطر خامی زردچوبه باید کاملاً گرفته گردد.
- مرحله پنحم: بعد از آن به سراغ کدوها رفته و آنها را شستشو دهید. لازم نیست پوست کدوها را بگیرید. فقط آنها را با دقت بشویید. بعد از آن کدوها را نگینی خرد نموده و آماده کنید.
- مرحله ششم: سپس یک تابه دیگر آماده کنید و کدوها را در تابه جداگانه بپزید. برای پخت کدوها کافی است که یک قاشق مرباخوری روغن اضافه کنید و درب تابه را ببندید. کدوها سریع پخته خواهند شد.
- مرحله هفتم: بعد از پخته شدن کدوها، آن ها را به ترکیب سیر و پیاز و ادویه جات اضافه نموده و خوب هم بزنید. مجدداً حالا زیر تابه را کم نموده و در ادامه این طرز تهیه گوجه فرنگی ها را نیز نگینی خرد کنید.
- مرحله هشتم: بعد از اینکه کدو پیاز و سیر شما به خوبی با هم ترکیب شدند، حالا گوجه فرنگی های خرد شده را به این غذا اضافه کنید. مجدداً درب قابلمه یا تابه خود را ببندید و اجازه دهید که این مواد تقریباً در مدت زمان 15 الی 20 دقیقه به خوبی با هم پخته و آب گوجه فرنگی با سایر مواد به خوبی ترکیب گردد.
- مرحله نهم: بعد از این مدت زمان باید نمک و فلفل سیاه را به این ترکیب اضافه کنید و در ادامه دانه های انار یا یا رب به انار را نیز با محتویات تابه خود ترکیب کنید. مواد را با هم مخلوط نموده و هم بزنید و اجازه بدهید که حداقل 15 دقیقه دیگر تمام مواد با همدیگر جوش خورده و طعم و مزه یکدیگر را به خود بگیرند.
- مرحله دهم: در انتها این مدت زمان حرارت را خاموش نموده، کدو ترشک خود را به ظرف سرو نهایی منتقل کنید و نوش جان کنید. بعلاوه برای تزیین این خورشت مجذوب نماینده و لذیذ هم می توانید از نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و گردو بهره ببرید.
چند نکته طلایی برای تهیه خورش کدو ترشک
نکات طلایی همواره شما را نجات می دهند و یاری می نمایند که غذاهای سنتی و محلی شهرهای دیگر را با دقت یک کد بانوی اصیل و محلی همان شهر آماده کنید. در ادامه ما نکات مهمی را برای شما بازگو خواهیم کرد.
- در انتهای این طرز تهیه شما می توانید خورشت خود را بکوبید و یا این غذا را کاملاً به صورت یک خورشت معمولی نوش جان کنید.
- نکته بعد اینکه بعضی از افراد عادت دارند که در این غذا فقط از گوجه فرنگی استفاده نمایند و تمایلی به استفاده از انار یا رب انار ندارند.
- همانطور که گفته شد اگر در فصل میوه انار نبودید به جای دانه های انار می توانید از رب انار بهره ببرید.
- این خورش کدو سبز لذیذ باید به قدری بجوشد که در نهایت در زمان جا افتادن به روغن افتاده باشد.
- یک طرز تهیه متفاوت دیگر نیز برای تهیه این خورش وجود دارد که در آن از عدس استفاده می گردد. در این غذا عدس ها را پخته و سپس پوره می نمایند. بعد از آن کدوهای خرد شده نگینی را به همراه سیر داغ سرخ نموده و با عدس ترکیب می نمایند. بعد از اینکه ترکیب عدس، سیر و کدو به خوبی پخته گردد و جا افتاد، به آن کشک اضافه نموده و نوش جان می نمایند .
- بعضی از افراد نیز عادت دارند که به عنوان چاشنی نهایی کمی آب نارنج به این غذا اضافه نمایند.
- آب نارنج را می توانید به جای رب انار و دانه های انار یا در ترکیب با آنها در این غذا بهره ببرید.
- در بعضی از دستور تهیه ها از گوجه فرنگی استفاده نشده است.
خورشت کدو سبز یا ترشک، خورشت معروف گرگانی ها
در این مطلب طرز تهیه خورش کدو ترشک یا کدو سبز را با هم مرور کردیم. اگر به استان گلستان و خصوصا شهرهای غربی این خطه سفر کردید، حتما از این خورشت لذیذ و خوشمزه نوش جان کنید. البته از قلم نیاندازید که این خورشت مانند بعضی از انواع آش محلی گرگان ، طبع سردی دارد. پس در خوردن آن احتیاط کنید یا آن را بیشتر با چاشنی آب نارنج بهره ببرید. این خورشت در بعضی منطقه ها با کدو حلوایی نیز تهیه می گردد.
در انتها، باید بگوییم که اگر ساکن یا مسافر گرگان باشید، می توانید از سفارش انلاین غذا گرگان استفاده نموده و غذاهای دلخواه خود را آنلاین سفارش دهید.
منبع: اسنپ فود