چگونه در رستوران از خطر کرونا در امان بمانیم؟
به گزارش مجله وبلاگ فروش، رییس جمهور دستور بازگشایی رستوران هتل ها و سایر رستوران ها را بعد از ماه مبارک رمضان داد. قرار است رستوران ها براساس پروتکل های بهداشتی خدمات بدهند، اما این پروتکل ها چه حد و مرزهایی را مشخص نموده اند؟
به گزارش خبرنگاران از ایسنا، رستوران و تالار هتل ها نزدیک به سه ماه در رسته مشاغل پرخطر قرار گرفته بودند و این دوران را در تعطیلی به سر می بردند.
هتلداران از این وضع شاکی بودند چون گردش اقتصادی قابل توجهی از خدمات رستوران و تالارهای پذیرایی داشتند.
حالا رییس جمهور مجوز بازگشایی رستوران هتل ها را داده است. حسن روحانی در جلسه روز شنبه ستاد مقابله با کرونا اظهار داشت که رستوران ها بعد از ماه مبارک رمضان در چارچوب پروتکل های بهداشتی فعالیت های خود را از سر می گیرند.
رئیس جمهور درباره فعالیت هتل ها نیز گفت: در این ایام هتل ها کاملا بسته نیستند، صرفا قسمت رستوران آنها بسته بود. هتل ها باز بودند و مردم می توانستند به هتل بروند و حتی می توانستند به رستوران هتل بگویند که غذا را برایشان به اتاق هتل بیاورد اما بعد از ماه مبارک رمضان رستوران هتل ها نیز فعال خواهد شد.
وزارت بهداشت در راهنمای گام دوم مقابله با کرونا که فروردین ماه 99 تنظیم نموده، مراکز عرضه نماینده مواد غذایی از جمله رستوران ها و تالارهای پذیرایی را که یکی از مکان های پخش نماینده آلودگی دانسته، ملزم به رعایت فاصله گذاری نموده است.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در دستورالعمل سفر هوشمند که اردیبهشت ماه، پس از برطرف محدودیت ترددهای بین استانی، ابلاغ کرد، از هتل ها خواسته در بخش کافه و رستوران و محل های عمومی تر مثل لابی، فاصله یک و نیم متری را رعایت نمایند.
اما وزارت بهداشت چه الزامات دیگری برای رستوران ها معین نموده است:
استفاده از سیستم تهویه و یا باز گذاشتن پنجره ها.
درصورتی که مواجهه چهره به چهره ناگزیر باشید باید در حداقل زمان ممکن خدمات رسانی صورت گیرد تا صف تشکیل نگردد.
حداقل فاصله بین میزها یک متر باشد.
اجتناب از تماس کارکنان با یکدیگر از جمله دست دادن.
اجتناب از تجمع در محیط کار از جمله رختکن، آبدارخانه، انبار و یا اطراف محیط کار.
در صورت فعال بودن اتاق استراحت کارکنان و شاغلان، رعایت فاصله ایمن حداقل یک متر رعایت گردد.
ضرورت استفاده از محاف یا شیلد های محافظتی یا ایجاد حفاظ شیشه ای بین متصدیان رستوران و مشتریان.
استفاده از محافظ یا شیلد های محافظتی برای میز صندوق دار و نوار نقاله متحرک یا پیشخوان فروش بین مشتری و متصدی، ضرورت دارد.
چیدمان میز غذا خوری و نشستن مشتری طوری باشد که فاصله حداقل یک متر رعایت گردد.
دریافت وجه نقد ممنوع است و پرداخت باید آنلاین صورت گیرد.
کاهش تراکم جمعیت در محیط رستوران (50 درصد ظرفیت).
وزارت بهداشت از مشتریان خواسته ضمن حفظ رعایت فاصله حداقل تا یک متر از متصدیان و کارکنان رستوران، از تماس با محیط های آلوده اجتناب نمایند و مدام دست های خود را مطابق آنچه سازمان جهانی بهداشت معین نموده است، بشویند. این وزارتخانه محیط های رستورانی را به آموزش کارکنان و مطلعی بخشی مشتریان با نصب تابلو، ملزم نموده است.
در سایر کشورها نیز رستوران ها علاوه بر رعایت پروتکل هایی این چنین، سعی دارند با نصب برچسب، تابلو و علائمی، مشتریان را مطلع تر نمایند و در محیط ها داخلی و بیرونی رستورانها با خط کشی هایی، مرز بین مشتریان از یکدیگر در زمان انتظار و صف را معین نمایند.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در دستورالعمل دیگری با عنوان سفر هوشمند، بخشی را به نحوه فعالیت رستوران هتل ها اختصاص داده که چنین ضوابطی را برای از سرگیری فعالیت، معین نموده است:
با توجه به ایام خلوتی و به منظور تمرکز خدمات بهداشتی دسترسی مهمانان به تمام فضای نشیمن لابی، رستوران یا صبحانه خوری به نحو شایسته محدود گردد یا تا حد ممکن از خدمات روم سرویس استفاده گردد.
میزهای رستوران و صبحانه خوری با فاصله یک و نیم متر از یکدیگر چیدمان شوند و از دیوارها، پرده ها، میز صندوق و امثالهم حداقل یک و نیم متر فاصله داشته باشند.
کف سالن دو بار در روز بوسیله زمین شور آغشته به مواد ضدعفونی، گندزدایی گردد.
منوهای رستوران قابل نظافت بوده و مرتب ضدعفونی شوند و همراه منو محلول ضدعفونی دست به مهمان داده گردد تا در صورت تمایل دست خود را ضدعفونی کند.
ظروف، تجهیزات و لوازم اضافی درمعرض آلودگی محدود شوند، رومیزی ها و لچکی ها جمع آوری تا امکان گندزدایی سطح میزها فراهم گردد یا می توان از پوشش های یکبار مصرف استفاده کرد.
تمام ظروف بازگشتی از میز مهمان حتی در صورت استفاده نشدن، با آب گرم شسته گردد.
بوفه سالاد و غذا در این ایام تعطیل گردد و اقلام خوراکی طبق استاندارد و درجه هتل به صورت بسته بندی و در ظروف یک نفره ارایه گردد.
نان به صورت بسته بندی در کیسه یا سلفون کشیده و قرار داده گردد.
حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف استفاده گردد.
دمای پخت استاندارد موادغذایی رعایت گردد.
تاحد امکان زنجیره انتقال گرم برای مواد غذایی تامین گردد که تا زمان سرو در رستوران گرم بماند.
باتوجه به نظریه ماندگاری طولانی مدت ویروس روی سطوح استیل، در گندزدایی تجهیزات استیل در آشپزخانه ها دقت بیشتری گردد.
در زمان انتقال ظرف حاوی غذا از آشپزخانه تا رستوران دقت لازم برای پیشگیری از آلودگی ثانویه رعایت گردد.
زمان فعالیت روم سرویس افزایش یابد تا در حدامکان مسافران در اتاق از خدمات غذا و نوشیدنی استفاده گردد.
در صورت مشاهده تخلفات نیز می توان به وسیله شماره تماس 09629 (سامانه ملی سفر) و سامانه تلفنی 190 (وزارت بهداشت) گزارش کرد و آن دسته از تخلفاتی که شیوع ویروس کرونا را تشدید می نماید، در سامانه سجام به آدرس sajam.scpd.ir ثبت کرد.
منبع: جام جم آنلاین