آش گوجه فرنگی از خوشمزه ترین آشهای ایرانی
به گزارش مجله وبلاگ فروش، آش گوجه فرنگی
در این مقاله از مجله سفر و گردشگری خبرنگاران شما را با یکی از خوشمزه ترین آش های ایرانی بنام آش گوجه فرنگی که در هر نقطه از ایران و دستور پخت متفاوتی درست میشود آشنا خواهیم کرد. در این مقاله پرطرفدار ترین دستور پخت آش گوجه فرنگی را برای شما شرح خواهیم داد با ما همراه باشید
بدون شک برای شما هم پیش آمده است که مسافر شهری بودید و ترجیح داده اید به جای کباب و جوجه همیشگی تنوعی به وعده غذایی خود داده و غذای محلی آن شهر را تجربه کنید. جالب است بدانید این غذاهای سنتی ایرانی بواسطه مواد اولیه ای که در هر استان وجود دارند شکل گرفته اند و بسته به وجود مواد اولیه غذای هر استان با استان دیگر فرق دارد. غذاهای سنتی در میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارند. فرقی نمی کند در کجای کشورمان ساکن باشید، درهرحال لذت و طعم غذاهای سنتی منطقه ها دیگر می تواند شما را سر ذوق بیاورد و سفره هایتان را رنگین کند. در این مقاله سعی کردیم تا شما را با طرز تهیه آش گوجه فرنگی که از غذاهای سنتی و مقوی ایرانی می باشد و به علت اینکه در ایران نیز هوادار زیادی دارد آشنا کنیم
این آش یکی از آش های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی و از غذاهای محلی شمال کشور و تبریز می باشد که در شهر تبریز به نام آبغورا آشی یا بامادور آشی معروف است. البته این آش در شهرهای مختلف ایران چون تبریز، اردبیل، زنجان، تهران و… با دستور پخت های متفاوتی درست میگردد.
در دستور آش گوجه فرنگی از گوجه فرنگی، لوبیا، برنج و سبزی مخصوص این آش استفاده می گردد. بعضی به سلیقه خود مواد آن را کمی تغییر می دهند. آش گوجه فرنگی به آش آبغوره بسیار شبیه است، اما تفاوت آن ها در این است که در آش گوجه فرنگی از اندازه گوجه بیشتری استفاده می گردد. اگر می خواهید یک آش گوجه خوشمزه و مقوی درست کنید، در ادامه با طرز تهیه و نکات آن همراه ما باشید.
مواد لازم
- گوجه فرنگی 1 کیلوگرم
- برنج 1 پیمانه
- پیاز 2 عدد
- تره 200 گرم
- جعفری 200 گرم
- غوره نصف پیمانه
- آبغوره 1 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه
- آب گوشت 3 پیمانه
- نعناع خشک 2 قاشق غذا خوری
- نمک، زردچوبه و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه
بهتر است لوبیا ها یک شب قبل خیس نموده و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد و سریع بپزد.
پیازها را به صورت نگینی خرد نموده و در قابلمه ای مناسب با روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن آن ها، زردچوبه را نیز اضافه کنید. می توانید اندازهی از پیازها را برای تزئین آش بردارید.
لوبیا ها را آبکشی نموده و به پیازها اضافه نموده و تفت دهید و 5 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و حدود یک ساعت به آن اجازه دهید تا پخته گردد.
برنج را شسته و آب کشی کنید و بعد از پخته شدن لوبیاها به همراه آب گوشت به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
تره و جعفری را پاک نموده و شسته سپس خرد کنید و به همراه غوره به مواد اضافه کنید.
توجه کنید که آب آش باید خیلی تبخیر شده باشد بطوری که اندازه کمی روی سبزی را بگیرد. در این مرحله در قابلمه را گذاشته و به مدت 20 دقیقه صبر کنید تا سبزی ها پخته شوند.
بعد از پخته شدن سبزی ها، گوجه ها را شسته و رنده کنید سپس به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
یک قاشق غذاخوری نعنا خشک به همراه فلفل و ادویه های دلخواه به قابلمه اضافه نموده و هم بزنید.
شعله اجاق گاز را ملایم کنید و به آش گوجه فرنگی به مدت 30 دقیقه وقت دهید تا پخته گردد و جا بیفتد و در این مدت آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
بعد از پخت آش به آن آبغوره اضافه کنید و هم بزنید تا طعم آبغوره را به خود بگیرد. توجه کنید که شعله را خاموش نموده باشید.
نکات پخت
- همانطور که گفته شد در منطقه ها مختلف از حبوبات مختلف در آش گوجه فرنگی استفاده می نمایند. شما می توانید علاوه بر حبوبات گفته شده، عدس، لپه، گندم و… را به آش اضافه کنید.
- در دستور تهیه اصلی آش گوجه فرنگی گوشت وجود ندارد، اما در صورت تمایل می توانید از گوشت چرخ نموده قلقلی شده در آش بهره ببرید.
- در صورتی که آب گوشت را در اختیار نداشتید می توانید از عصاره مرغ یا گوشت بهره ببرید.
- اگر آش گوجه فرنگی شما با اضافه کردن گوجه فرنگی بازم بی رنگ بود، می توانید از 1 قاشق غذا خوری رب در آش بهره ببرید.
منبع : مجله آشپزی تاپ کوینگ
منبع: تاپ تراول