اطلس باستان شناسی هورامان کرمانشاه رونمایی شد

به گزارش مجله وبلاگ فروش، به مناسبت هفته میراث فرهنگی از بانک اطلاعات GIS و اطلس باستان شناسی هورامان استان کرمانشاه رونمایی شد.

اطلس باستان شناسی هورامان کرمانشاه رونمایی شد

میراث آریا: روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، روز چهارشنبه 29 اردیبهشت ماه در دومین روز از هفته میراث فرهنگی، اولین اطلس باستان شناسی استان کرمانشاه با حضور سرپرست اداره کل، معاون و کارشناسان میراث فرهنگی استان و مدیر پایگاه اورامانات انجام شد.

جبار گوهری با اشاره به اهمیت مطالعات باستان شناسی و تهیه اطلس های جامع، اظهار کرد: تجمیع اطلاعات مستدل و امکان دسترسی آسان به این اطلاعات می تواند به یک مرجع و رفرنس برای مطالعات و مراجعات در آینده باشد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، توضیح داد: بدون تردید مطالعه و مستندنگاری از داشته های تاریخی و فرهنگی استان به حفاظت و صیانت از این آثار یاری خواهد نمود.

او اضافه نمود: هرچه اطلاعات ما جامع تر و کامل تر باشد، در برنامه ریزی های آینده نقشه راه بهتری برای تصمیم گیری خواهیم داشت.

گوهری با اشاره به پرونده ثبت جهانی اورامانات، گفت: مطالعات اجرا شده باعث شد تا اتفاقات خوبی در حوزه مطالعاتی منطقه شکل گیرد و اطلس باستان شناسی منطقه و بانک ارزشمند اطلاعات GIS چهار شهرستان استان کرمانشاه تهیه گردد.

او اضافه نمود:این مساله علاوه بر اینکه چراغ راهی برای حفاظت از میراث فرهنگی منطقه خواهد بود، گردشگری منطقه را نیز هدفمند خواهد نمود.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، توضیح داد: باتوجه به حضور گسترده گردشگران در منطقه اورامانات باید از هر بهانه ای برای مسیردهی و جذابیت بخشی به سفرها توسط آژانس ها و تورگردانان استفاده گردد.

همچنین در این مراسم پویا طالب نیا با اشاره به رونمایی از اطلس باستان شناسی اورامانات کرمانشاه، گفت: تا به امروز بیش از 100 اثر باستانی در منطقه اورامانات کرمانشاه شناسی شده است.

مدیر پایگاه منظر فرهنگی اورامانات، اظهارکرد: از سال 1330 تا حدود سه سال پیش یازده فصل کاوش توسط باستان شناس مطرح داخلی و خارجی در منطقه اورامانات استان کرمانشاه انجام گرفته است.

او توضیح داد: محدوده این کاوش ها در شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی بوده که گزارش های آنها به صورت مجزا در طول سالیان گذشته داده شده است.

طالب نیا تاکید نمود: به منظور جلوگیری از تخریب روزافزون آثار باستانی آن و نیز تکمیل و تدوین پرونده ثبت جهانی این منطقه کار تهیه اطلس باستان شناسی آن را در دستور کار قرار دادیم.

او اظهار داشت: کار تهیه اطلس باستان شناسی منطقه اورامانات کرمانشاه در محدود 130 روستای این منطقه صورت گرفت که حدود 211 اثر باستانی شناسایی شده در آن وجود دارد.

مدیر پایگاه منظر فرهنگی اورامانات، اضافه نمود: این آثار تاریخی از دوره پارینه سنگی، نوسنگی، مس سنگی، مفرغ، آهن، تاریخی و اسلامی هستند.

طالب نیا در مورد پراکندگی آثار ثبت شده اظهارکرد: 37 درصد آثار باستانی شناسایی شده در شهرستان ثلاث باباجانی، 36 درصد در پاوه، 15 درصد در جوانرود و 12 درصد در روانسر است.

مدیر پایگاه تاریخی فرهنگی اورامانات تاکید نمود: تمام این اطلاعات در نرم افزار GIS ذخیره سازی نموده و به شکل یک نقشه پایه به عنوان اولین اطلس باستان شناسی استان تهیه شد.

آژانس مسافرتی: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

sale-blog.ir: مجله وبلاگ فروش | ارائه نرم افزارهای مدیریت وبسایت

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 10 آبان 1400 بروزرسانی: 10 آبان 1400 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 11957

به "اطلس باستان شناسی هورامان کرمانشاه رونمایی شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اطلس باستان شناسی هورامان کرمانشاه رونمایی شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید