انواع کربوهیدرات ها

به گزارش مجله وبلاگ فروش، کربوهیدرات ها منبع اصلی تأمین انرژی بدن برای انجام فرآیند های مختلف به تعداد می فرایند. کربوهیدرات ها اساساً از واحد های قند ساخته شده اند. در ادامه مقاله انواع مختلف کربوهیدرات ها را آنالیز خواهیم کرد.

انواع کربوهیدرات ها

مترجم: امین حسین پور

منبع:راسخون

کربوهیدرات ها منبع اصلی تأمین انرژی بدن برای انجام فرآیند های مختلف به تعداد می فرایند. کربوهیدرات ها اساساً از واحد های قند ساخته شده اند. در ادامه مقاله انواع مختلف کربوهیدرات ها را آنالیز خواهیم کرد.

کربوهیدرات ها انرژی مورد احتیاج ما برای انجام فعالیت های روزانه را تأمین می نمایند. کربوهیدرات ها 45-65 درصد کل انرژی روزانه بدن را تأمین می نمایند. کمبود مصرف کربوهیدرات ها ممکن است باعث گرفتگی عضلات ، خستگی ، تضعیف عملکرد ذهنی و کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری ها گردد. منابع کربوهیدرات عبارتند از غلات ، میوه ها ، سبزیجات و محصولات لبنی.

کارکردهای مختلف کربوهیدرات ها عبارتند از:

تأمین انرژی

تنظیم دفع مدفوع

حفظ تعادل هورمونی در بدن

تحریک عملکرد دستگاه ایمنی

فراوری آنتی اکسیدان ها

یاری به تنظیم سطح قند خون

جلوگیری از تجزیه اسید های آمینه و اسید های چرب

تأمین فیبر

کربوهیدرات ها عمدتاً به دو دسته تقسیم می شوند: کربوهیدرات های ساده و کربوهیدرات های پیچیده. این دو نوع کربوهیدرات از لحاظ تغذیه ای و فرآیند تجزیه و گوارش با همدیگر تفاوت دارند. کربوهیدرات ها بر اساس ترکیب شیمیایی به چهار دسته تقسیم می شوند. اجازه دهید نگاهی به انواع کربوهیدرات ها و کارکردهای آن ها داشته باشیم.

پیچیدگی ساختاری

کربوهیدرات های ساده

کربوهیدرات های ساده ساختار مولکولی ساده ای دارند و از 1 یا 2 مولکول قند تشکیل شده اند. کربوهیدرات های ساده به سرعت هضم می شوند زیرا، ساختار ساده ای دارند. کربوهیدرات های ساده به سرعت سطح قند خون را افزایش می دهند. کربوهیدرات های ساده به طور مستقیم به شکل گلوکز در خون جذب می شوند. گلوکز فوراً انرژی فراوری می نماید زیرا، به وسیله خون به قسمت های مختلف بدن می رسد. اگر چه این کربوهیدرات ها انرژی سریعی فراوری می نمایند ولی، در مصرف آن ها نباید زیاده روی کرد زیرا، باعث نوسان در قند خون می شوند. آن ها ذخیره سازی چربی را افزایش می دهند که اگر این چربی ها سوزانده یا مصرف نشوند ممکن است باعث چاقی و مسائل دیگر شوند.

قند و شکر ، میو ه ها ، آرد تصفیه شده و غیره از منابع قند های ساده به حساب می آیند. قند های ساده در منابع طبیعی مانند میوه ها ، سبزیجات ، شیر و محصولات لبنی دیگر هم وجود دارند. علاوه بر این ها، عسل ، نوشابه های گازدار ، شکلات ، اسنک ها ، شربت ذرت ، بیسکوئیت ، کیک ، آبنبات و غیره هم منبع غنی از قند های ساده به تعداد می فرایند.

کربوهیدرات های پیچیده

کربوهیدرات های پیچیده از زنجیره های بلندی از مولکول های قند ساخته شده اند. تجزیه شدن کربوهیدرات های پیچیده مدت زمان بیشتری طول می کشد و از اینرو، در مقایسه با کربوهیدرات های ساده به زمان بیشتری برای هضم شدن احتیاج دارند. این باعث کند شدن فرآیند تجزیه می گردد و بنابراین، انرژی را برای مدت زمان طولانی تری تأمین می نماید. از آنجایی که این کربوهیدرات ها به زمان بیشتری برای تبدیل شدن احتیاج دارند، بدن به طور پیوسته از آن ها برای تأمین انرژی استفاده می نماید. بنابراین، قندی که تبدیل به چربی می گردد به میزان زیاد ذخیره نمی گردد. کربوهیدرات های پیچیده دو نوع هستند:

نشاسته

نشاسته شکلی از کربوهیدرات است که از زنجیره های بلند و پیچیده قند های ساده تشکیل می گردد. نشاسته قبل از اینکه بدن بتواند از آن استفاده کند باید به وسیله گوارش تجزیه گردد. بعضی نشاسته ها قند بالاتری از بعضی کربوهیدرات های ساده دارند. از آنجایی که بیشتر مواد غذایی نشاسته ای به سرعت به قند تبدیل می شوند، افرادی که به قند حساسیت دارند باید از مصرف غذاهای نشاسته ای خودداری نمایند. از مواد غذایی نشاسته ای می توان به نان ، ذرت ، غلات ، برنج ، پاستا ، گندم ، سیب زمینی و غیره اشاره نمود.

فیبر

فیبر ها کربوهیدرات هایی هستند که به قند تجزیه نمی شوند. فیبرها کالری کمی دارند و به فرآیند گوارش یاری می نمایند. آن ها بعلاوه به تنظیم قند خون ، کاهش کلسترول خون و گوارش و دفع مواد زائد یاری می نمایند. غلات کامل و بسیاری از میوه ها و سبزیجات شامل سبزیجات دارای برگ سبز و میوه های نارنجی رنگ غنی از فیبر هستند.

ترکیب شیمیایی

کربوهیدرات ها در دسترس ترین و بزرگترین ترکیبات روی کره زمین هستند. کربوهیدرات ها بر اساس ترکیب شیمیایی به 4 دسته تقسیم می شوند. در ادامه مقاله کربوهیدرات ها بر اساس ترکیب شیمیایی به طور خلاصه تعریف شده اند.

مونوساکارید ها

مونوساکارید ها ترکیبات پایه ای هستند که از کربن ، هیدروژن و اکسیژن با نسبت 1:2:1 تشکیل شده اند. مونو به معنای تک و ساکارید به معنای قند است. گلوکز ، فروکتوز ، گالاکتوز ، آرابینوز و گسیلور از انواع مونوساکارید ها هستند.

خواص شیمیایی

مونوساکارید ها یا آلدهید آلیفاتیک هستند یا کتون

مونوساکارید ها دارای یک گروه کربونیل و یک گروه هیدروکسیل یا بیشتر هستند

آن ها معمولاً دارای 5 یا 6 کربن هستند

خواص فیزیکی

بلوری شکل

محلول در آب

مزه شیرین

دی ساکاریدها

دی ساکارید ها دارای 2 مولکول قند هستند. دی ساکارید ها جزء دسته الگوساکارید ها هستند ولی، به خاطر ساختار شیمیایی ساده به اسم دسته متفاوتی از کربوهیدرات ها طبقه بندی می شوند. از دی ساکارید ها می توان به ساکاروز ، لاکتوز ، مالتوز ، ترهالوز و سلوبیوز اشاره نمود.

خواص شیمیایی

د ی ساکارید ها هنگامی تشکیل می شوند که دو مونوساکارید به هم متصل می شوند و یک مولکول آب آزاد می نمایند

دی ساکارید ها به دو دسته کاهنده و غیر کاهنده تقسیم می شوند. در دی ساکارید های کاهنده، مونوساکارید ها دارای یک واحد همی استال آزاد هستند.

ولی، در دی ساکارید های غیر کاهنده، ترکیبات به وسیله پیوند استال به هم متصل می شوند و فاقد واحد همی استال آزاد هستند.

خواص فیزیکی

بلوری شکل

محلول در آب

مزه شیرین

چسبنده

الگوساکارید ها

الگوساکارید ها معمولاً از 3 تا 10 واحد پایه تشکیل می شوند. نقش اصلی آن ها در بدن ذخیره سازی گلوکز است. رافینوز و استاکیوز دو نوع اصلی الگوساکارید ها هستند که از زنجیر های فروکتوز ، گالاکتوز و گلوکز تشکیل شده اند.

خواص شیمیایی

الگوساکارید ها پلیمرهای کربوهیدرات هستند که وزن مولکولی کمی دارند

الگوساکارید ها با پیوندهای گلیکوزیدی به هم متصل می شوند

بسیاری از الگوساکارید ها به پروتئین ها و لیپید ها متصل می شوند تا مولکول های سیگنال خارج سلولی را شناسایی نمایند.

خواص فیزیکی

بلوری شکل

محلول در آب

پلی ساکارید ها

خواص شیمیایی

پلی ساکارید ها وزن مولکولی بالایی دارند

پلی ساکارید ها به دو دسته پلی ساکارید های همگن و ناهمگن تقسیم می شوند

پلی ساکارید های همگن دارای مونوساکارید های یکسانی هستند در حالی که پلی ساکارید های غیر همگن دارای بیش از یک نوع مونوساکارید هستند

از پلی ساکاریدهای همگن می توان به نشاسته ، سلولز و گلیکوژن اشاره نمود

پکتین و همی سلولز جزء پلی ساکارید های غیر همگن هستند.

خواص فیزیکی

غیر محلول در آب

غیر بلوری شکل

شیرین نیستند

به جای محلول سوسپانسیون کلوئیدی تشکیل می دهند

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: راسخون
انتشار: 10 آبان 1400 بروزرسانی: 10 آبان 1400 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 14544

به "انواع کربوهیدرات ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع کربوهیدرات ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید