بیماری های لثه چه نقشی در شدت عوارض کرونا دارند؟

به گزارش مجله وبلاگ فروش، تهران (پانا) - یک مطالعه جدید نشان می دهد که بیماران کووید 19 در صورت ابتلا به بیماری لثه، حداقل سه برابر بیشتر دچار عوارض می شوند.

بیماری های لثه چه نقشی در شدت عوارض کرونا دارند؟

به گزارش خبرنگاران، مطالعه ای که اخیراً، بر روی بیش از 500 بیمار مبتلا به کووید 19 انجام و در ژورنال پریودنتولوژی بالینی منتشر شد، نشان داد که افراد مبتلا به بیماری لثه 3.5 برابر بیشتر در معرض مراقبت های ویژه و 4.5 برابر بیشتر احتیاجمند به دستگاه تنفس و تقریباً 9 برابر بیشتر از افراد فاقد بیماری لثه در معرض مرگ قرار می گیرند.

مارکر های خونی نشان دهنده التهاب در بدن بیماران کووید 19 مبتلا به بیماری لثه در مقایسه با کسانی که این بیماری را مشکل لثه ای نداشتند، به طور قابل توجهی بالاتر بود که این نشان می دهد که التهاب می تواند علت میانگین بالای عوارض در این افراد را تبیین کند.

پروفسور Lior Schapira، رئیس منتخب اتحادیه پریودنتولوژی اتحادیه اروپا (EFP) گفت: نتایج مطالعه نشان می دهد که التهاب در حفره دهان ممکن است باعث شدیدتر شدن تاثیرات کرونا گردد؛ بنابراین مراقبت از دهان و دندان باید بخشی از توصیه های بهداشتی برای کاهش خطر نتایج کرونای حاد باشد.

پریودنتیت چیست؟

پریودنتیت یک شکل جدی از بیماری لثه است که نیمی از بزرگسالان در سراسر دنیا را تحت تأثیر قرار می دهد. پریودنتیت باعث التهاب لثه می گردد و در صورت عدم درمان، التهاب آن می تواند به تمام بدن گسترش یابد.

کووید 19 با یک واکنش التهابی مرتبط است که می تواند کشنده باشد. بنابراین، مطالعه جدید رابطه بین التهاب لثه و عوارض کووید 19 را آنالیز نموده است.

این یک مطالعه موردی و مراقبتی در کشور قطر بود که دارای سوابق الکترونیکی بهداشتی حاوی داده های پزشکی و دندانپزشکی است. این مطالعه شامل 568 بیمار مبتلا به کووید 19 بین ماه های فوریه و ژوئیه سال 2020 بود.

از این تعداد 40 نفر دارای عارضه (مراجعه به بخش ICU، احتیاج به دستگاه تنفس یا مرگ) بودند و 528 مورد عارضه ای نداشتند.

اطلاعات در خصوص بیماری لثه و سایر عواملی که ممکن است با عوارض کووید 19همراه باشد، از جمله شاخص توده بدن (BMI)، سیگار کشیدن، آسم، بیماری قلبی، دیابت و فشار خون بالا جمع آوری شد. همچنین داده ها در خصوص سطح خون مواد شیمیایی مربوط به التهاب در بدن به دست آمد.

از 568 بیمار مبتلا به کووید 19 در این مطالعه، 258 نفر (45 درصد) به بیماری لثه مبتلا بودند. بعد از اصلاح بر اساس سن، جنس، شاخص توده بدنی، شرایط استعمال دخانیات و سایر شرایط، نسبت احتمال بروز عوارض Covid-19 در بیماران مبتلا به بیماری لثه، در مقایسه با افراد فاقد بیماری لثه، 3.67 درصد برای تمام عوارض کووید 19، و 3.54درصد برای پذیرش در بخش مراقبت های ویژه، 4.57 درصد برای احتیاج به دستگاه تنفس، و 8.81 درصد برای مرگ بوده است.

نویسندگان اظهار کردند: اگر بین علت پریودنتیت و افزایش میزان نتایج منفی در بیماران کووید 19 رابطه علتی برقرار گردد، ایجاد و حفظ سلامت لثه ممکن است به بخشی مهم در مراقبت از این بیماران تبدیل گردد.

پروفسور ماریانو سانز از دانشگاه کامپلوتنس در مادرید اسپانیا که یکی از نویسندگان این تحقیق است، توضیح داد: باکتری های دهان در بیماران پریودنتیت می توانند ریه ها را دچار عفونت نمایند، به ویژه در کسانی که از دستگاه تنفس استفاده می نمایند.

او با بیان اینکه ممکن است این امر به وخیم شدن شرایط بیماران کووید 19 منجر گردد و خطر مرگ را افزایش دهد، گفت: کارکنان بیمارستان باید بیماران کووید 19 مبتلا به التهاب لثه را شناسایی نموده و از دارو های ضد عفونی نماینده خوراکی برای کاهش انتقال باکتری استفاده نمایند.

پروفسور شاپیرا شرح داد که رابطه بین پریودنتیت و بیماری های ریوی از جمله آسم، ذات الریه و بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD) کاملاً ثابت شده است.

او اضافه نمود: این مطالعه شواهد بیشتری در خصوص ارتباط بین بهداشت دهان و دندان و بیماری تنفسی اضافه می نماید. این یک بیماری شایع است اما می توان از آن پیشگیری و درمان کرد.

پروفسور نیکولاوست، دبیرکل اتحادیه اروپا برای بیماری پریودنتال نیز گفت: این مطالعه ارتباط دیگری بین بیماری پریودنتال و سلامت سیستمیک ما را برجسته می نماید و احتیاج به مراقبت های مداوم و مستمر دندانپزشکی را برای افراد در معرض خطر بیماری لثه و یک رویکرد پیشگیرانه قوی در برابر التهاب لثه در مردم تأکید می نماید.

برای جلوگیری از بیماری لثه چه کاری می توان انجام داد؟

- با استفاده از مسواک دستی یا برقی بیش از یک بار در روز دندان های خود را با دقت مسواک بزنید.

- هر روز با مسواک بین دندان های خود را تمیز کنید (یا اگر فاصله ها بسیار کم است از نخ دندان بهره ببرید).

- برای کاهش التهاب می توان از دهان شویه یا خمیر دندان در بالای اسکراب استفاده کرد.

- سیگار نکشید، وزن و رژیم متعادل داشته باشید، ورزش کنید و استرس را کاهش دهید.

- اگر دیابت دارید، باید سطح قند خون خود را کنترل کنید.

تور کیش: تور کیش: سفری هیجان انگیز به مروارید خلیج فارس

بی نهایت اس ام اس: بی نهایت اس ام اس | اس ام اس عاشقانه، جدید، خنده دار

مجله سایه: مجله سایه: گلچینی از بهترین های وب

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 10591

به "بیماری های لثه چه نقشی در شدت عوارض کرونا دارند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیماری های لثه چه نقشی در شدت عوارض کرونا دارند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید