جدیدترین رندر گوگل پیکسل 4a جزئیات کامل آن را به نمایش گذاشت
به گزارش مجله وبلاگ فروش، بعد از موفقیت خیره کننده سری پیکسل 3a در محبوبیت یافتن بین کاربران و فروش بالا، گوگل تصمیم گرفت شانس خود را با پیکسل 4a امتحان کند تا بار دیگر بتواند با عرضه محصولی ارزان قیمت، فروش خوبی را در بازار گوشی های میان رده تجربه کند.
پرچم داران گوگل معمولا از لحاظ محبوبیت چندان خوب عمل نمی کنند چون اگر از بروزرسانی های گوگل از آن ها فاکتور بگیریم، عامل جذاب دیگری ندارند که دیگر پرچم دارها از آن بی بهره باشند. مثلا گوگل در راستای تبلیغات سرعت بالای سیستم عامل خود، همیشه به نسبت شرکت های دیگر میزان کمتری رم روی گوشی های خود قرار می دهد اما در عمل می بینیم باز هم گوشی هایی با رم بیشتر بهتر عمل می کنند.
البته بروزرسانی گوگل را نمی توان عامل کم اهمیتی در نظر گرفت چون مزیت های خاص خودش را دارد. اما به طور کلی قیمت این گوشی ها بسیار بالاتر از آن چیزی است که به کاربران ارائه می کنند. لذا آن ها به سمت محصولات ارزان قیمت تر این شرکت تمایل پیدا می کنند؛ مانند پیکسل 3a و گوشی مورد انتظار پیکسل 4a!
با توجه به گزارشی که از سوی 9To5Google منتشر شده، اکنون از تمام آن چیزی که باید در رابطه با پیکسل 4a بدانیم باخبر هستیم. البته این چیز عجیبی هم نیست چون گوگل معمولا چند ماهی زودتر از مراسم رونمایی از گوشی های خود اطلاعات آن ها را فاش می کند.
قابلیت تبدیل همزمان گفتار به متن برنامه گوگل ترنسلیت برای اندروید منتشر شد
از گوگل پیکسل 4a چه می دانیم؟
اولین نکته مهم در رابطه با این گوشی، حذف نسخه XL است. به عبارتی بر خلاف پیکسل 3a که در دو اندازه 5.6 و 6 اینچ راهی بازار شد، گوشی جدید تنها در اندازه 5.81 اینچی عرضه می شود. نمایشگر این محصول را پنلی از جنس OLED با وضوح +FHD تشکیل می دهد (1080 × 2340) که به لطف دوربین سلفی حفره ای 8 مگاپیکسلی، میزان زیادی از حواشی آن کاهش پیدا کرد؛ تا جایی که حتی از پیکسل 3a با اندازه 5.6 اینچ نیز کوچک تر است!
این تغییرات اگرچه بسیار مثبت و خوب هستند اما یک ضعف نیز در آن دیده می شود و آن هم فقدان رادار تشخیص چهره (پروژه Soli) است که در سری پرچم دار پیکسل 4 و پیکسل 4XL دیده می شود. با حذف این رادار محبوب دیگر خبری از تشخیص ژست های حرکتی هم در این گوشی نخواهد بود اما خب از یک میان رده نباید انتظاری در این حد داشت! گوگل تصمیم گرفت نبود تشخیص چهره را با حسگر اثرانگشت فیزیکی در پشت دستگاه جبران کند که به شخصه آن را به حسگرهای درون نمایشگر با فناوری فعلی ترجیح می دهم.
شاید تنها نقطه ضعف این گوشی پنل نه چندان زیبای پشتی آن باشد که میزبان تنها یک دوربین 12.2 مگاپیکسلی است. این دوربین البته قابلیت های زیادی از جمله فوکوس اتوماتیک، لرزشگیر اپتیکال و الکترونیکی را در خود جای داده که در کنار یک فلش LED، وظیفه عکاسی و فیلم برداری در پیکسل 4a را به دوش می کشد.
اما تعیین نیست چرا گوگل برای تعبیه تنها یک دوربین این ماژول مربعی شکل را در نظر گرفته چون واقعا نیازی به چنین کاری نبود! با این حال شاید در نظر خیلی ها این طراحی آنقدرها لذت بخش و کاربرپسند نباشد اما خب به لطف قابلیت های خوب آن و شهرت گوگل در زمینه عکاسی و فیلم برداری می توان از چنین طراحی چشم پوشی کرد.
به احتمال زیاد این گوشی قادر خواهد بود در وضوح FHD با سرعت 30/60/120 فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. همچنین باید انتظار داشته باشیم فیلم برداری با قابلیت 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه نیز در این محصول وجود داشته باشد. برای ویدئو آهسته یا به عبارتی همان اسلو موشن با سرعت 240 فریم بر ثانیه باید گفت احتمالا پیکسل 4a می تواند در وضوح HD این کار را انجام دهد. دوربین سلفی این گوشی سنسوری با اندازه مشابه به نسبت پیکسل 3a دارد و احتمالا بتواند در وضوح FHD با سرعت 30 فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. هرچند هنوز در رابطه با کیفیت دوربین این گوشی اطلاعات زیادی در اختیار نداریم اما به نظر می رسد حداقل در رابطه با تعداد و تعیینات آن ها همه چیز درست باشد.
گوگل و اپل برای مبارزه با ویروس کرونا متحد شدند
اسنپدراگون 730، جک 3.5 میلی متری و سه سال بروزرسانی تضمینی
قلب تپنده پیکسل 4a را پردازنده اسنپدراگون 730 تشکیل می دهد. همان پردازنده ای که گلکسی A71، شیائومی می نوت 10 پرو و بسیاری از گوشی های میان رده ولی قدرتمند به آن مجهز شده اند. چون این پردازنده اگرچه نام میان رده را یدک می کشد اما واقعا از توانایی بالایی در امور پردازشی بهره می برد.
طبق گزارشات، گوگل با کاهش 2 گیگابایت از میزان رم بکار رفته در پیکسل 4 و پیکسل 4XL، از 4 گیگابایت رم در مدل استاندارد میان رده جدید خود استفاده خواهد کرد. هرچند با توجه به گفته های 9To5Google، میزان حافظه رم برای همه مدل های این گوشی 6 گیگابایت خواهد بود!
در کنار این میزان حافظه رم، کاربر به 64/128 گیگابایت حافظه داخلی نیز دسترسی خواهد داشت و این یعنی پیکسل 4a تنها در دو مدل با دو حافظه داخلی متفاوت راهی بازار خواهد شد. چیپ امنیتی گوگل تایتان M و پردازنده گرافیکی آدرنو 618 نیز دیگر تعیینات سخت افزاری این محصول هستند.
در بخش باتری و نرم افزار هم همه چیز مطابق انتظار است. اندروید 10 به عنوان سیستم عامل پیش فرض این گوشی ایفای نقش می کند و کاربر می تواند تا سه سال، جدیدترین بروزرسانی ها را برای آن دریافت کند. باتری این گوشی 3080 میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد که از طریق پورت USB-C و با شارژر سریع 18 واتی شارژ می شود. برای یک محصول 5.81 اینچی با نمایشگر OLED، سخت افزار بروز و سیستم عامل بهینه، این میزان باتری باید حداقل یک روز را به خوبی دوام بیاورد اما باز هم باید در عمل آن را مورد بررسی قرار داد. با عرضه سری پیکسل 4 دیدیم که گوگل تمایل چندانی به تجهیز پرچم داران خود به باتری قدرتمند ندارد! حال امیدواریم میان رده این شرکت با باتری کوچک خود انتظارات را برآورده کند.
بروزرسانی جدید گوگل پلی، حجم برنامه و میزان دانلود آن را نشان می دهد
خوشبختانه پشتیبانی از جک محبوب 3.5 میلی متری در این گوشی تایید شده که واقعا نکته مثبتی است. نسخه جدید دستیار صوتی هوشمند گوگل هم برای کاربران در دسترس قرار خواهد داشت که اولین بار به همراه سری پیکسل 4 از آن رونمایی شد. پشتیبانی از قابلیت هایی چون شارژ بی سیم هنوز تعیین نشده و اگر هم در این گوشی وجود نداشته باشد واقعا جای تعجب نخواهد داشت چون پیکسل 4a یک گوشی میان رده است.
تاریخ عرضه، قیمت و رنگ بندی گوگل پیکسل 4a
پیکسل 4a به احتمال زیاد ماه آینده رونمایی می شود. پیش تر قرار بود در مراسم Google I/O در تاریخ 12 مه از این گوشی رونمایی شود اما این رویداد بر اثر شیوع ویروس کرونا لغو شد و گفته می شود حتی به صورت آنلاین هم برگزار نخواهد شد! به احتمال زیاد گوگل اواسط ماه مه (اواخر ماه اردیبهشت) پیکسل 4a را معرفی و کمی بعد راهی بازار خواهد کرد.
برای این گوشی قیمت پایه 399 دلاری در نظر گرفته شده که برای نسخه 64 گیگابایتی آن است. احتمالا مدل 128 گیگابایتی آن هم 499 دلار قیمت خواهد داشت اما خب فعلا در این رابطه حرفی زده نشده. فعلا به نظر می رسد گوگل می خواهد این گوشی را تنها با دو رنگ مشکی و آبی (احتمالا جایگزین رنگ سفید می شود) راهی بازار کند!
دو کودک آمریکایی از شرکت گوگل شکایت کردند
منبع: phonearena
منبع: دیجیکالا مگ