دارو های عصبی با یاری نانو به مغز می رسند ، چشم اندازی مهم پیش روی جامعه علمی
به گزارش مجله وبلاگ فروش، محققان موسسه ملی تحقیقات علمی نشان داده اند که می توان از نانوذرات برای رساندن دارو ها به مغز برای درمان بیماری های عصبی استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرنگاران؛ سد خونی-مغزی مانع اصلی در درمان بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون است که در آن ها سلول های عصبی تخریب می شوند. طبق مطالعه اخیر اجرا شده توسط ژان میشل رابانل، محقق فوق دکتری، نانوذرات با ویژگی های خاصی می توانند از این سد عبور نموده و توسط سلول های عصبی دریافت شوند. محققان اطمینان دارند که این نتایج چشم انداز مهمی را برای رهاسازی مستقیم دارو ها به مغز پیش روی جامعه علمی می گذارد.
چارلز رامسامی، داروساز، شرح می دهد: سد خونی-مغزی مواد مضر را فیلتر می نماید تا از رسیدن آزادانه آن ها به مغز جلوگیری کند. اما همین سد متاسفانه مانع از عبور دارو ها نیز می گردد.
به طور معمول، دوز بالایی احتیاج است تا میزان کمی دارو به مغز وارد گردد. آنچه در خون باقی می ماند عوارض جانبی قابل توجهی دارد و اغلب این موضوع باعث جلوگیری از فرایند درمان بیمار می گردد. استفاده از نانوذرات که دارو ها را محصور می نماید، در عین افزایش کارایی مغز باعث عوارض جانبی کمتر خواهد شد.
گروه تحقیقاتی برای اثبات تاثیر این روش، ابتدا آن را روی سلول های کشت شده و سپس بر روی گورخرماهی آزمایش کردند. پروفسور رامسامی گفت: اینگونه ماهی مزایای متعددی دارد. سد خونی-مغزی آن مشابه انسان است و پوست شفاف آن تقریبا دیدن توزیع نانوذرات را امکان پذیر می نماید.
محققان با استفاده از آزمایش های درون جانداری، توانستند عبور ذرات از سد خونی-مغزی را مشاهده نمایند. آن ها همچنین عدم وجود سمیت در این روش را تایید کردند. رامسامی بیان نمود: ما نانوذرات را با استفاده از پلی لاکتیک اسید ساخته ایم، ماده ای زیست سازگار که به راحتی توسط بدن از بین می رود. لایه ای از پلی اتیلن گلیکول این نانوذرات را پوشانده و آن ها را از دید سیستم ایمنی مخفی نموده است.
تیم تحقیقاتی پس از چندین سال تحقیق در خصوص اثر و ایمنی نانوذرات، آزمایش های آزمایشگاهی را ادامه داده و رساندن مواد فعال را به سایر مدل های حیوانی با کاربرد های بالینی هدف نهایی قرار دادند.
منبع: خبرگزاری دانشجو