شیائومی می 11 در امتیاز DxoMark با پیکسل 5 مساوی کرد
به گزارش مجله وبلاگ فروش، وب سایت Dxomark به تازگی به آنالیز دوربین گوشی شیائومی می 11 پرداخت که نماینده شرکت چینی در نهایت توانست با کسب امتیاز نه چندان خوب 120، هم امتیاز به گوگل پیکسل 5 در صندلی 21 قرار بگیرد.

شیائومی اوایل سال 2021 بود که از می 11 به عنوان مدل استاندارد پرچم داران جدید خود رونمایی کرد. این گوشی مانند خیلی از گوشی های دیگر شرکت چینی به دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی مجهز شد تا بدین ترتیب کاربران با پرداخت مبلغی حدودا 700 دلار به محصولی با یکی از بهترین دوربین ها دسترسی داشته باشند. البته در این محدوده قیمتی انتظار هم نداشتیم می 11 بتواند عملکرد بی نظیری داشته باشد که خب اینطور هم نشد و در تست های Dxomark شاهد کسب امتیاز خیلی خوبی توسط این گوشی نبودیم.
گوشی های می 11 در حال حاضر در مدل های مختلفی در بازار وجود دارند که قدرتمندترین آن هم می 11 اولترا است. جالب است بدانید این گوشی در تست Dxomark پیروز شد با امتیاز 143 رتبه نخست را کسب کند در حالی که مدل استاندارد از این سری 20 رتبه پایین تر از آن قرار گرفته. البته تا همین یک یا دو سال پیش امتیاز 120 بسیار عالی محسوب می شد اما با پیشرفت زیادی که شرکت ها در زمینه عکاسی و فیلم برداری موبایل داشتند، این روزها باید محصولی با این عملکرد را خوب ارزیابی کنیم.
می 11 اما توانست در بخش عکاسی، امتیاز بسیار خوب 127 را کسب کند اما در بخش زوم، به امتیاز 59 بسنده کرد که می توان متوجه شد به خاطر این موضوع بود که نماینده چینی ها نتوانست خودی نشان دهد. چون عملکرد آن در فیلم برداری هم خوب بود و امتیاز 107 برای آن بدست آمد. در مقایسه با گوشی می 10T پرو، می 11 در بخش ویدیو و زوم امتیاز کمتری کسب کرد (110 و 61 برای می 10T پرو) اما در بخش عکاسی، نماینده قدیمی تر شیائومی به امتیاز 121 دست یافت و ضعیف تر ظاهر شد.
در توضیحات این آنالیز آمده که می 11 گاهی اوقات در نوردهی عملکرد خوبی ندارد اما خب این مورد فقط گهگاهی پیش می آید و در اغلب اوقات همه چیز خوب است. با این حال در مواقعی هم که نوردهی به خوبی اتفاق نمی افتد، از کیفیت سایه ها کاسته شده و نتایج خوبی رقم نمی خورد. اما همانطور که گفته شد، به لطف محدوده دینامیکی گسترده ای که دوربین می 11 دارد، این ضعف در بسیاری از مواقع پوشانده می گردد.
همچنین Dxomark به تمجید از عملکرد خوب دوربین اصلی این گوشی در عکاسی پرداخت و خاطرنشان کرد جزئیاتی که در تصاویر ثبت شده توسط این سنسور به نمایش در می آیند واقعا زیاد است. به همین خاطر در بخش بافت تصویر، این گوشی امتیاز عالی 111 را کسب کرد. البته در این بین ضعف هایی نیز وجود دارد که می توان از جمله مهم ترین آن به عملکرد نه چندان دقیق و سریع گوشی در فوکوس اتوماتیک در نور شب اشاره نمود. البته زمانی که محیط دارای نور کافی باشد، همه چیز عالی پیش می رود. دوربین فوق عریض هم علی رغم عملکرد خوب خود، در نمایش دقیق گوشه های تصاویر و همچنین در نمایش رنگ ها کمی مشکل دارد و مانع از کسب امتیاز بیشتر می 11 شد.
اگر شیائومی برای نماینده خود، همانند کاری که سامسونگ با گوشی های پرچم دار خود می نماید، یک دوربین تله فوتوی معمولی هم قرار می داد، قطعا این محصول می توانست در رتبه بهتری قرار بگیرد چون بخش بزرگی از امتیازات به خاطر کیفیت بد گوشی در عکاسی از سوژه ها در دور دست از دست رفت. به جای این دوربین، یک سنسور 5 مگاپیکسلی ماکرو در می 11 ایفای نقش می نماید که خب در واقع بود و نبود آن هم فرقی به رتبه کنونی گوشی نمی کرد.
در بخش پرتره هم می 11 عالی ظاهر شد و به خوبی توانست پس زمینه را از سوژه تشخیص دهد. البته در توضیحات آمده که گاهی اوقات گوشی در این بخش عملکرد پایداری ندارد و جلوه های مصنوعی در تصاویر دیده می گردد که خب باعث می گردد کاربر تصور کند تصویر مورد نظر عمق کمی دارد. با این حال این موضوع فقط گاهی اوقات رخ می دهد.
در بخش ویدیو هم به لطف سنسور اصلی بزرگی که می 11 دارد، شاهد عملکرد خوبی هستیم. میزان نویز بسیار پایین است و جزئیات تصویر در وضوح 4K فوق العاده بالاست. اما متاسفانه وقتی با این گوشی در نور شب به ضبط ویدیو بپردازید، غالبا با افت کیفیت محسوسی در عملکرد دوربین در نمایش دقیق رنگ ها روبرو خواهید شد.
به طور کلی، از آن جایی که پیکسل 5 هم اصلا گوشی بدی در زمینه عکاسی و فیلم برداری نیست، باید عملکرد می 11 را در این بخش خوب ارزیابی کنیم. بالاخره نباید فراموش کرد می 11 اولترا با امتیاز 143 در صدر جدول Dxomark واقع شده است و محصولی با 21 امتیاز کمتر را نمی توان عالی خطاب کرد. با این حال برای کاربرانی که به دوربین اصلی نسبتا قدرتمندی احتیاج دارند، می 11 پیشنهاد می گردد چون می تواند در محدوده قیمتی مورد نظر نتایج خوبی را رقم بزند.
منبع: Gizmochina
منبع: دیجیکالا مگ