طرز تهیه استانبولی با مرغ

به گزارش مجله وبلاگ فروش، استانبولی با مرغ، نوعی دمی یا چلوی مخلوط با گوشت مرغ و سبزیجات است که تهیه آن بسیار ساده بوده و رمز و راز خوشمزه شدن آن به سبک پختن، مواد و ادویه مورد استفاده در آن بستگی دارد. در این مطلب شما را با طرز تهیه استانبولی با مرغ و نکات مربوط به طبخ آن آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

طرز تهیه استانبولی با مرغ

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ هیچکس بیشتر بدانید.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - استانبولی با مرغ یکی از غذا هایی است که به سبک های متفاوت و با مواد مختلفی درست می گردد. این غذا را می توان با تکه های عظیم مرغ تهیه کرد یا مرغ را به قطعات کوچک خورشتی خرد کرد و یا پس از پختن، گوشت آن را ریش ریش کرد. از سبزیجات متنوعی نظیر سیب زمینی، هویج، قارچ و نخود فرنگی در این غذا استفاده می گردد. همچنین برنج را می توان به سبک چلو درست کرد؛ یا به صورت دمپخت، که در این صورت باید از برنج باکیفیت ایرانی که عطر و بوی بهتری دارد، استفاده گردد. استانبولی با مرغ را می توان با گوجه فرنگی رنده شده یا رب و یا ترکیبی از هر دو درست کرد و برای اینکه رنگ و مزه بهتری پیدا کند، ادویه جاتی مانند زعفران در آن به کار برد.

طرز تهیه استانبولی با مرغ

مواد لازم
برنج4 پیمانه
مرغ بدون استخوان خرد شده500 گرم
لوبیا سبز300 گرم
هویج100 گرم
پیاز عظیم2 عدد
روغن4-5 قاشق غذاخوری
کره2 قاشق غذاخوری
آب نارنج یا آبلیموی تازه2 قاشق غذاخوری
زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان لازم
پودر زیره سبز1/2 قاشق چایخوری
پودر دارچین1/2 قاشق چایخوری
زعفرانبه میزان لازم
ادویه پلویی1.5 قاشق چایخوری
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. پیاز را نگینی خرد نموده و با 2 قاشق روغن در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم گردد و سپس تکه های مرغ را به آن اضافه کنید.
  2. پیاز و مرغ را تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند، سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و در حد چند ثانیه تفت دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
  3. حدود 2/5 فنجان آب، به مرغ اضافه نموده و هنگامی که آب به جوش آمد، حرارت را در حد متوسط رو به پایین کم کنید.
  4. درب تابه را بسته و 40-30 دقیقه فرصت دهید تا مرغ نیم پز گردد.
  5. لوبیا سبز را خرد نموده و با 1/4 فنجان آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید، 15-10 دقیقه فرصت دهید تا لوبیا پخته و نرم شده و آب آن نیز تمام گردد.
  6. یک عدد پیاز عظیم را نگینی خرد نموده و با روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن طلایی گردد.
  7. سپس لوبیا سبز پخته و هویج رنده شده را به همراه 2 قاشق غذاخوری کره اضافه نموده و به مدت 5-4 دقیقه روی حرارت بالا تفت دهید تا آب هویج کشیده گردد.
  8. وقتی هویج نرم شد، رب را اضافه نموده و 4-3 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
  9. 2 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه یا آب نارنج، فلفل سیاه، کمی نمک، پودر دارچین و پودر زیره سبز اضافه کنید.
  10. مرغ پخته را به همراه محلول زعفران و 1/5 فنجان آب جوش به مواد اضافه نموده، حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید.
  11. حدود 1 ساعت فرصت دهید تا مواد پخته و سس، غلیظ گردد.
  12. برنج را آبکش نموده، ته یک قابلمه حدود 4-3 قاشق غذاخوری روغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، یک لایه نان لواش کف قابلمه قرار دهید.
  13. نصف برنج را در قابلمه بریزید و روی برنج کمی ادویه پلویی بپاشید.
  14. سپس سس را روی برنج ریخته، بقیه برنج را در قابلمه بریزید و روی برنج کمی پودر زعفران بپاشید.
  15. درب قابلمه را با دمی بپوشانید و حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.
  16. پس از حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت استانبولی با مرغ آماده است.
  17. غذا را در دیس بکشید و با انواع مخلفات شور و ترش مانند ترشی بامیه، سالاد شیرازی یا ماست و سبزی خوردن سرو کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه استانبولی با مرغ

  • بهتر است برای دم کردن پلو از قابلمه تفلون و شعله پخش کن بهره ببرید تا ته دیگ پلو طلایی شده و به راحتی جدا گردد.
  • استفاده از دارچین، زیره سبز و زعفران، عطر و طعم خوبی به استانبولی می دهد.
  • می توانید در استانبولی با مرغ به جای هویج رنده شده از سیب زمینی نگینی بهره ببرید و پس از اینکه مرغ نیم پز شد به آن اضافه کنید یا سیب زمینی را سرخ نموده و هنگام کشیدن پلو لابه لای آن بریزید.
  • در استانبولی با مرغ اگر از گوجه فرنگی بهره ببرید، پلو خوشمزه تر خواهد شد. ولی توصیه ما به شما این است که از ترکیب رب و گوجه فرنگی رنده شده بهره ببرید؛ این ترکیب غذا را خوشرنگ تر خواهد نمود. فقط رب گوجه فرنگی را حتما در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شده و رنگ بهتری پیدا کند.
  • اگر تمایل دارید استانبولی طعم ترشی داشته باشد می توانید کمی آب نارنج یا آبلیموی تازه به سس مرغ اضافه کنید.
  • استفاده از برنج با کیفیت و مرغوب ایرانی، مسلما عطر و طعم بهتری به غذا می دهد.

برنج، غذای اصلی یک سوم جمعیت دنیا را تشکیل می دهد. در آشپزی مختص به هر قاره و همچنین در کشور هایی همچون چین، ایتالیا، مکزیک و لبنان صد ها غذای گوناگون از برنج تهیه می گردد. برنج به چند دلیل غذای کامل و مطلوبی به شمار می آید، نگهداری و انبار آن آسان است، سریع پخته می گردد، مغذی، سهل الهضم و خوش طعم است و تنوع غذایی آن فراوان است. در این مقاله با طرز تهیه استانبولی با مرغ آشنا شدید که در آن از هویج و لوبیا سبز استفاده شده است. شما بسته به ذائقه خود می توانید از هرگونه تره باری که مایلید در سس این غذا بهره ببرید و تجربیات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

منبع: ستاره
انتشار: 4 اسفند 1399 بروزرسانی: 4 اسفند 1399 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 9734

به "طرز تهیه استانبولی با مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه استانبولی با مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید