غذاهای محلی استان خراسان جنوبی
به گزارش مجله وبلاگ فروش، مقالات مرتبط:
آش شلغم
شلغم ماده غذایی بسیار ارزشمندی است که به خصوص در فصل سرما و هنگام سرماخوردگی، همه ما با خواص بی نظیر آن آشنا هستیم. با این وجود ذائقه همه افراد با این گیاه غنی سازگاری ندارد. اگر دوست ندارید شلغم را به صورت خام یا آب پز میل کنید، چه چیزی بهتر از یک آش داغ می تواند مناسب شما باشد؟ آش شلغم یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است که محتویات آن علاوه بر خود شلغم، شامل برنج، پیاز داغ، گوشت چرخ نموده، لپه، زردچوبه، روغن، فلفل و نمک می گردد. در فصل زمستان این آش خوشمزه را نباید فراموش کنید.
اشکنه بلغور شیر
اشکنه جزو معروف ترین غذاهای ایرانی است که از قضا هواداران زیادی هم دارد. اما بد نیست اشکنه بلغور شیر را که مختص خراسان جنوبی است هم امتحان کنید. نکته مهم در تهیه این اشکنه آماده کردن بلغور شیر است. برای این کار ابتدا مقداری گندم نیمه پخته را دستاس (آسیاب دستی) می نمایند. پس از آن، گندم های خرد شده را که حال بلغور نام دارند، داخل شیر گاو یا گوسفند می ریزند و به همراه افزودن کمی زردچوبه آن را روی شعله هم می زنند تا بجوشد. در نهایت مواد پخته شده را درون سینی بزرگی ریخته و زیر آفتاب قرار می دهند تا خشک گردد. مراحل بعدی کار همچون تهیه اشکنه های معمولی است و پیچیدگی چندانی ندارد. اگر جزو هواداران اشنکه هستید بد نیست این نوعش را هم مزه کنید.
بلغور پلو
یکی دیگر از غذاهای سنتی این استان بلغور پلو است. این غذا ترکیبات ساده و نسبتا ارزانی دارد که تهیه آن را لذت بخش تر می نماید. روغن زیتون، پیاز، رب فلفل چیلی ترکی، گوجه فرنگی، نمک و فلفل، بلغور و عصاره مرغ محتویات اصلی این غذا را تشکیل می دهند. البته بسته به سلیقه می توان گوشت چرخ نموده و سیب زمینی هم به این مواد افزود که در دستور اصلی این غذا وجود ندارد. بلغور پلو به خاطر بلغور ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و غذایی کامل محسوب می گردد. از آنجایی که این غذا در حدود 25 تا 30 دقیقه به راحتی آماده می گردد، می تواند برای خانم های شاغل و دانشجویان گزینه مناسبی باشد.
قوروت بادمجان
قوروت بادمجان یکی از غذاهای محلی استان خراسان و بیرجند است که طعمی عالی هم دارد. کم پیش می آید کسی در خراسان جنوبی این غذا را تجربه ننموده باشد. برعکس بلغور پلو تهیه قوروت بادمجان کمی مشکل است، چراکه احتیاج به سابیدن کشک دارد. علاوه بر آن احتیاج به تهیه کشک بیرجندی معروف به قروت خواهید داشت که ممکن است در هر جایی پیدا نگردد. شاید خودتان هم بتوانید با کمی کوشش قروت را تهیه کنید. برای این کار کافی است مقداری کشک را درون آب بریزید تا به اصطلاح خیس بخورد. بعد از چند ساعت که کشک ها کاملا نرم شدند، باید مقداری گردو (بسته به ذائقه تان) را درون یک تقارچه (نوعی ظرف) بریزید و با سنگ گرد مخصوصی به خوبی بسابید تا پودر شوند. این کار را برای جدا شدن روغن از گردوها انجام می دهند. هنگامی که این روغن به خوبی جدا شد، کشک های خیس خورده را به تقارچه اضافه کنید و دوباره با سنگ مخصوص بسابید. هنگامی که کشک ها به خوبی وا رفتند و با گردو مخلوط شدند، مقداری آب به آن اضافه کنید تا ذرات کشک در آن به خوبی حل شوند. پس از آن آب را در ظرفی جداگانه ریخته و در ظرفی دیگر پیاز ها را سرخ کنید. پیشنهاد می کنیم این غذا را با روغن حیوانی یا محلی تهیه کنید تا طعم واقعی آن را تجربه کنید. پس از اینکه پیاز سرخ شد، محلول قروت را به آن اضافه نموده و بگذارید جوش بیاید اما در لحظه ای که جوش آمد آن را از روی شعله بردارید. مردم این استان معمولا بادمجان سرخ شده را درون تیلیت این غذا می ریزند و به همراه سبزی خوردن نوش جان می نمایند.
کشک سالاری
کشک سالاری یکی از غذاهای محلی مردم بیرجند در استان خراسان جنوبی است که نباید تجربه طعم خوشمزه آن را از دست داد. این غذا هم دستور پختی طولانی و نسبتا مشکل دارد، اما اطمینان می دهیم که ارزشش را دارد. ترکیبات اصلی این غذا را آرد، ماست، زردچوبه، سیاه دانه، سیر، روغن، نمک، زعفران، گردو، فلفل سیاه، دارچین، آب، گوشت خورشی وپیاز تشکیل می دهند. کشک سالاری را معمولا به صورت تیلیت یا با نان مصرف می نمایند.
منبع: کجارو / cheftayebeh.ir / hanichef.blogfa.com / 101recipe.com