آش دوغ شمالی و فوت و فن طبخ آن

به گزارش مجله وبلاگ فروش، آش دوغ شمالی یکی از غذاهای محلی مازندران است که مواد مورد استفاده و روش پخت خاص خود را دارد. در این مقاله روش پخت آش دوغ شمالی و فوت و فن طبخ این غذای خوشمزه و پر کالری ارائه شده است.

آش دوغ شمالی و فوت و فن طبخ آن

از پروفایل ما وبلاگ بخار دیدن نمایید.

یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانیان، آش است که در انواع مختلفی نظیر آش بلغور، آش چاقاله بادام، آش دوغ و... طبخ می شود. آش دوغ یک غذای محلی است که به عنوان پیش غذا نیز سرو می شود و در شمال به روش خاصی طبخ می شود. در تهیه آش دوغ عمدتا از حبوبات، سبزی، برنج، دوغ، و در برخی مناطق از گوشت قرمز استفاده می شود، بنابراین غذایی پرکالری است و می توان از آن به عنوان یک وعده غذایی کامل استفاده کرد.

حبوبات استفاده شده در این غذا شامل پروتئین گیاهی، کربوهیدرات و مواد معدنی است و به علت چربی کمی که دارد برای بدن مفید است. حبوبات از نظر اسیدهای آمینه کمبود دارند، ولی در کنار غلات این کمبود جبران می شود. شامل سبزیجات معطری مانند نعنا است که ضد نفخ، ضد اسپاسم و ضد درد است و در کل سبزی ها در تقویت حافظه نقش مهمی دارند. ماست مورد استفاده در آش دوغ برای تامین کلسیم بدن بسیار مفید است، از طرفی استفاده از ماست از بروز مسائل روده ای مانند سرطان روده عظیم جلوگیری می نماید.

با این مقدمه می توان به خواص شگفت انگیز این غذای خوشمزه پی برد و از آن به عنوان یک غذای گرم در فصل زمستان استفاده کرد. طبخ آش دوغ شمالی فوت و فن هایی دارد که شما می توانید در این مقاله با آنها آشنا شوید، پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای طبخ آش دوغ شمالی برای 8 نفر ارائه شده و مدت زمان پخت آن حدود 2 ساعت است.

مواد لازم برای تهیه آش دوغ شمالی

دوغ محلی4 لیتر
سبزی خرد شده (برگ و ساقه چغندر، گشنیز، نعنا)500 گرم
باقلا خشک یا تازه1 پیمانه
آرد برنج1/2 پیمانه
برنج نیم دانه3/4 پیمانه
تخم مرغ1 عدد
نمک، فلفل، زردچوبهبه مقدار لازم
سیر1/2 بوته

طرز تهیه آش دوغ شمالی

  1. اگر از باقلای خشک استفاده می کنید آن را بشوئید و با کمی نمک بپزید.
  2. سیر را خیلی ریز خرد کنید.
  3. برنج را با کمی نمک خیس کنید.
  4. آب برنج را بریزید و در قابلمه ای که قصد دارید آش را در آن طبخ کنید، برنج خیس خورده، آرد برنج، و تخم مرغ را مخلوط کنید و با کمی دوغ هم بزنید تا یکدست شود و سپس بقیه دوغ را در قابلمه بریزید.
  5. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و از همان ابتدا آش را مرتب هم بزنید.
  6. آش را هم بزنید تا به جوش آید، سپس سبزی و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و دیگر آش را هم نزنید.
  7. وقتی سبزی نیم پز شد، نمک، فلفل، و باقلای پخته شده یا باقلای تازه را اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا آش جا بیافتد و به غلظت مناسب برسد.
  8. آش دوغ آماده است آن را در ظرف مناسبی بکشید و با پیاز داغ و تزئین کنید.

نکاتی در رابطه با طبخ آش دوغ شمالی

  • از دوغ گازدار، دوغ خیلی شیرین، یا دوغ خیلی ترش برای آش دوغ استفاده نکنید.
  • چون باید مرتب آش را به هم بزنید بهتر است از قابلمه تفلون برای طبخ آش استفاده نشود.
  • برای پخت آش دوغ از برنج ایرانی بهره ببرید که عطر و بوی بهتری دارد و در خوشمزه شدن آش نقش زیادی دارد.
  • استفاده از تخم مرغ و هم زدن مداوم آش برای اینکه دوغ نبرد، لازم است.
  • آش دوغ، نسبت به آش های دیگر رقیق تر است و نباید خیلی غلیظ شود.
  • برای کنترل سردی دوغ می توانید از فلفل بیشتری بهره ببرید.
  • افرادی با رژیم غذایی کم کالری و کسانی که چربی خون بالایی دارند، بهتر است از دوغ کم چرب برای طبخ آش استفاده نمایند.
  • از آنجا که آش دوغ خیلی پر کالری است آن را با نان استفاده نکنید.
  • از آنجا که سیر پتاسیم بالایی دارد، افرادی که فشار خون بالایی دارند بهتر است از سیر بیشتر و دوغ کم نمک تر در طبخ آش استفاده نمایند.
منبع: setare.com
انتشار: 8 شهریور 1400 بروزرسانی: 8 شهریور 1400 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 9062

به "آش دوغ شمالی و فوت و فن طبخ آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آش دوغ شمالی و فوت و فن طبخ آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید