با خواص و مضرات ازگیل آشنا شوید

به گزارش مجله وبلاگ فروش، ازگیل میوه ای سرشار از مواد مغذی مانند پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی، آهن و ... می باشد و برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند سنگ کلیه، فشارخون، التهاب های روده ای و ... کاربرد دارد.

با خواص و مضرات ازگیل آشنا شوید

به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، ازگیل میوه ای سرشار از مواد مغذی مانند پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی، آهن و … می باشد و برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند سنگ کلیه، فشارخون، التهاب های روده ای و … کاربرد دارد.

برای اکثر آدم ها تجربه کردن طعم های جدید، حس متفاوت و لذت بخشی را منتقل می کند و شاید برای همین باشد که غذاها، دسرها، سوپ ها و سالاد هایی از سایر نقاط جهان تا این اندازه برایمان جذابیت دارند و عرضه چنین غذا های جدیدی با استقبال فراوانی روبرو می شوند. از این میان بازار داغ میوه ها و سبزی های جدید و ناشناخته که تنها در قسمت های خاصی از جهان می رویند، نیز بی نصیب نمانده است و بسیاری از میوه های جدید و عجیب مانند جکی فروت، پشن فروت، میوه ستاره ای و … هواداران خاص خود را دارند و با قیمت های گزاف به فروش می رسند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در کشور ما نیز میوه هایی می روید که برای سایر مردم جهان عجیب است و با آب و تاب خاصی از طعم و مزه آن برای یکدیگر تعریف می نمایند و خواستگاه اصلی آن را ایران معرفی می نمایند. یکی از این میوه ها ازگیل است.

ازگیل میوه ای عجیب و ناشناخته برای اکثر مردم جهان است. بعضی طعم آن را مشابه با انجیر، کامکوات و خرمای ایرانی می دانند و بعضی دیگر طعمی مابین گلابی وزالزالک را به آن نسبت می دهند. ازگیل برای بسیاری از مردم جهان عجیب و جذاب است، آن را به عنوان میوه ای فانتزی می شناسند و قیمت بالایی دارد. ولی در ایران، عراق، ترکیه و بعضی کشور های اروپایی به وفور یافت می شود و یکی از معدود میوه هایی است که در فصل زمستان به بار می نشیند.

ازگیل یکی از گیاهان خانواده رز می باشد و از نظر گیاه شناسی گیاهی مابین گلابی و زالزالک است. ازگیل ابتدا به رنگ سفید است و با رسیده شدن به رنگ قهوه ای در می آید. این گیاه که در جنوب شرقی اروپا و جنوب غربی آسیا یافت می شود، به سرعت فاسد می شود و سرشار از پکتین می باشد. به همین علت برای تهیه انواع ژله، مارمالاد و مربا مناسب می باشد. درخت ازگیل برگ هایی به رنگ زرد و قرمز دارد و چوب این درخت خاصیت منحصر به فردی دارد و غیرقابل شکستن است.

ازگیل سرشار از مواد مغذی

هر 100 گرم از میوه ازگیل دارای 43 کالری، انرژی می باشد. 100 گرم از میوه ازگیل همچنین، 5/0 میلی گرم روی، 5/0 میلی گرم منگنز، 2/7 میلی گرم آهن، 39 میلی گرم فسفر، 55 میلی گرم منیزیم، 73 میلی گرم کلسیم و 792 میلی گرم پتاسیم دارد. این ارقام نشان می دهد که ازگیل سرشار از مواد معدنی می باشد. همچنین ازگیل فاقد هرگونه چربی اشباع و کلسترول است و در آن 75 درصد آب و 21 نوع اسید چرب مانند استئاریک اسید، پالمتیک اسید، لینولئیک اسید و اولئیک اسید وجود دارد. همچنین سرشار از ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B1 و ویتامین B2 می باشد.

ازگیل بر ضد سنگ کلیه

اصلی ترین کاربرد ازگیل برای رفع کردن مسائل کلیوی می باشد؛ زیرا آب مولکولی فراوانی دارد و بدن را سم زدایی می کند. در نتیجه به عنوان همکاری برای کلیه ها معرفی می شود. مصرف مداوم ازگیل دفع ادرار را تسهیل می کند و سنگ های کلیوی را از بین می برد. برای از بین بردن سنگ های کلیوی علاوه بر میوه ازگیل، از جوشانده برگ ازگیل، نیز می توان استفاده نمود.

ازگیل، کاهنده فشارخون

ازگیل یکی از میوه هایی است که سرشار از پتاسیم می باشد. به همین علت برای افرادی که مبتلا به فشارخون بالا می باشند، مناسب است. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به فشارخون بالا، باید مصرف مواد غذایی سرشار از سدیم را کاهش دهند و در عوض مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم، منیزیم و کلسیم را افزایش دهند. از این رو مصرف میوه هایی که سرشار از پتاسیم می باشند مانند موز، گوجه فرنگی، زرشک، ریواس، ازگیل و … برای این افراد بسیار مناسب می باشد.

ازگیل، سرشار از آنتی اکسیدان ها

ازگیل سرشار از ترکیبات فنلی می باشد. این ترکیبات فنلی در بدن تبدیل به پلی فنل ها می شوند و برای فراوری آنزیم های آنتی اکسیدانی به کار می فرایند. فراوری پلی فنل ها یکی از سیستم های دفاع آنتی اکسیدانی در بدن برای مقابله با رادیکال های آزاد است. ازگیل سرشار از فنولیک اسید و فلاوونوئید ها می باشد و به عنوان یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های طبیعی شناخته شده است. همان طور که می دانید مصرف میوه هایی با ظرفیت آنتی اکسیدانی بالا مانند ازگیل باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به بسیاری سرطان ها می شود.

سایر اثرات درمانی:

1. مناسب برای افراد دیابتی: میوه ازگیل از قند کمی تشکیل شده است و یکی از میوه های بسیار مناسب برای افراد دیابتی می باشد. همچنین سرشار از فیبر است که به کنترل قند خون یاری می کند.

2. درمان التهاب های روده ای: برای این منظور بسیاری از منابع توصیه می نمایند تا این میوه را پوست بگیرید، هسته هایش را جدا کنید و قسمت باقیمانده میوه را با کمی شیر مخلوط نموده، سپس مصرف نمایید.

3. مسائل دستگاه گوارش: میوه ازگیل به منظور درمان اسهال و محدود کردن نفخ معده توصیه شده است.

4. اختلال دفع: ازگیل برای رفع کردن اختلالات دفعی و به عنوان ادرارآور شناخته شده است.

5. چاق نماینده: بسیاری از منابع این میوه را چاق نماینده و اشتهاآور معرفی می نمایند.

6. بی نظمی های قاعدگی: مصرف منظم ازگیل باعث نظم بخشیدن به دوره های عادت ماهیانه می شود.

7. تقویت نماینده اعصاب

8. درمان هموراژ

موارد احتیاط:

در زمان مصرف مواظب دانه های ازگیل باشید، زیرا این دانه ها سرشار از اسید هیدرو سیانید هستند که سمی می باشند.

مضرات:

از مصرف ازگیل در زمان یبوست خودداری کنید.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 14 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 498

به "با خواص و مضرات ازگیل آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با خواص و مضرات ازگیل آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید