با دسر سنتی چنگمال کرمان بیشتر آشنا شوید
به گزارش مجله وبلاگ فروش، دسر سنتی چنگمال کرمان
در این مقاله از معرفی دسرهای سنتی ایران شما را با دسر چنگمال کرمان که یکی از دسرهای سنتی این شهرستان است آشنا خواهیم کرد. پس اگر علاقمند به چشیدن دسرهای سنتی ایران میگردید تا انتهای این مقاله با مجله خبرنگاران همراه باشید با دسر چنگمال و طرز تهیه آن آشنا شوید
دسر که در فرهنگ های آشپزی کشورهای سراسر دنیا (گاهی به آن پی غذا یا پس غذا نیز می گویند) که معمولاً در انتها یک وعدهٔ غذایی مصرف می گردد - به طور معمول جزو مواد غذایی شیرین می باشد. واژهٔ دسر از واژه فرانسوی کهن desservir به معنی جمع کردن روی میز گرفته شده است. دسرهای مشترک غربی عبارت ان از: کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، فالوده، پودینگ، ماست، بیسکویت، شیرینی، پای ها و آبنبات ها تنوع دسرها را می توان در سراسر دنیا یافت. از جمله روسیه که در هنگام صبحانه از دسرهای بسیار متنوعی استفاده می نمایند.در کشور خودمان نیز هرشر دارای دسرهای خاص خودش است که معمولا از محصولاتی که در همان منطقه کشت میشوند برای تهیه دسر استفاده مینمایند در ادامه شما را با دسر چنگمان کرمان آشنا خواهیم کرد
چنگمال یکی از این خوشمزه های ایرانی می باشد که یک غذا یا میان وعده سنتی شهر کرمان است. این خوراکی، فوق العاده مقوی و خوشمزه برای بچه ها می باشد، بعلاوه یک گزینه مناسب برای صبحانه، عصرانه و یا شام است. بسیاری از مردم شهر کرمان این شیرینی را با شیر در وعده غذایی شام می خورند. اگر کلمپه کرمان رو امتحان نموده باشید میدونید که شیرینی های محلی این منطقه چقدر خوشمزه هستند.
مواد اصلی این شیرینی خرما، نان و روغن حیوانی می باشد. همانطور که اطلاع دارید خرما دارای خواص بسیاری است. مصرف این خوراکی کوچک باعث می گردد بدن شما دچار ضعف، سستی و بی حال نگردد. در ماه مبارک رمضان خرما می تواند مواد غذایی مورد احتیاج بدن ما را تامین کند. خون سازی یکی از مهمترین خواص خرما می باشد. بعلاوه خرما سرشار از آهن، فولات و اسید فولیک می باشد و برای درمان کم خونی و فقر آهن بسیار مناسب است. خوردن خرما به همه افراد به ویژه زنان باردار بسیار توصیه می گردد.
با درست کردن و خوردن این دسر یا شیرینی می توانید تمام خواص خرما را به بدن خود برسانید. تهیه این شیرینی سنتی بسیار راحت بوده و خیلی وقت شما را نمی گیرد
مواد لازم برای تهیه چنگمال
خرما بدون هسته 1 پیمانه
نان ریز خردشده 2 پیمانه
تخمی نان به اندازه لازم
مغز گردو به اندازه لازم
روغن به اندازه لازم
طرز تهیه چنگمال
1. ابتدا نان های ریز شده را در اندازهی روغن تفت میدهیم. می توان از هر نانی استفاده کرد.
2. خرما را اضافه نموده و پس از داغ شدن خرما، تخمی نان (شامل سیاه دانه، کنجد و گلرنگ (گلخشت) را به همراه گردوهای خرد شده اضافه می کنیم.
3. کاملا به هم میزنیم تا روغن به خورد مواد خصوصا نانها برود و سپس شعله را خاموش می کنیم.
4. مواد را وقتی که کمی که سردتر شدند با دست ورز میدهیم. سپس بصورت قطعات استوانه ای یا توپ های کوچک شکل می دهیم.
- فسنجان یزدی یا متنجینه از غذاهای سنتی شهر یزد
- خورش ملاقورمه از قدیمی ترین غذاهای محلی مازندران
- طرز تهیه بز قورمه ، غذای اصیل کرمانی
- حلیم بادمجان ، یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی
- دو پیازه شیرازی ، غذایی لذیذ و ساده