درمان عارضه کمبود ید

به گزارش مجله وبلاگ فروش، کمبود ید می تواند به عملکرد نامناسب غده تیروئید منجر گردد. این مقاله اطلاعاتی را در مورد درمان این کمبود در اختیارتان قرار می دهد.

درمان عارضه کمبود ید

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

کمبود ید می تواند به عملکرد نامناسب غده تیروئید منجر گردد. این مقاله اطلاعاتی را در مورد درمان این کمبود در اختیارتان قرار می دهد.

ید، که یک عنصر شیمیایی است و به اندازه ناچیز در بدن انسان یافت می گردد، نقشی حیاتی در انجام عملکردهای هورمونهای تیروئید ایفاء می کند. کمبود این عنصر به چندین اختلال تیروئید نظیر گواتر (بزرگ شدن تیروئید)، هیپوتیروئیدیسم (کم کاری تیروئید)، ریزش مو، رفلکس های ضعیف یا آرام، خستگی، خشکی پوست و غیره می انجامد. اهمیت این عنصر در بدن ما قطعاً بسیار بالا است.

درمان

علائم کمبود ید شامل خشکی پوست، افزایش یا کاهش ناخواسته وزن، اختلال روحی، خشونت صدا و غیره می باشند. انجام معاینات دقیق پزشکی جهت معین علت دقیق این علائم لازم است. مطابق با دستورالعمل های داده شده به وسیله سازمان بهداشت دنیای (WHO)، طرح ریزی برنامه های طولانی مدت جایگزین ید غذایی خصوصاً برای خردسالان و زنان باردار بسیار اهمیت دارد. در مورد زنان باردار این کمبود تغذیه ای می تواند به مسائل حاد هم برای نوزاد و هم مادر منجر گردد، و به همین علت است که از زنان باردار خواسته می گردد مواد غذایی سرشار از ید را وارد رژیم غذایی خود سازند. سازمان بهداشت دنیای توصیه می کند که برترین کار، افزایش مصرف مواد غذایی همانند نمک ید دار، شیر، زرده تخم مرغ، و ماهی آب شور در رژیم غذایی منظم خود است. مراقبت های جراحی برای بیماران مبتلا به گواتر بزرگ مورد احتیاج است. در موارد شدید توصیه شده، عمل تیروئیدکتومی که شامل از میان برداشتن غده تیروئید با عمل جراحی می گردد، بر روی بیمار انجام گردد.

توصیه های داده شده به وسیله اداره غذا و دارو (FDA) در مورد مصرف این مواد مغذی بایستی به طور صحیح رعایت گردد. در سالهای اخیر، تلاشهایی جهت یافتن رژیم غذایی خاص ید مورد احتیاج در یک فرد بالغ سالم اجرا شده است. تقریباً 150 میکروگرم در روز اندازه مصرف توصیه شده یک فرد سالم است در حالی که برای زنان باردار این اندازه 220 تا 290 میکروگرم در روز خواهد بود.

به طور کلی استفاده از هورمون مصنوعی تیروئید در جایگزینی کمبود آن بسیار مؤثر است. با این حال، این هورمون قطعاً گران تر از روش های مختلف دیگر افزایش مصرف ید است. در موارد هیپوتیروئیدیسم، نوع مصنوعی هورمون تیروئید تحت اسم لووتایروکسین، به کنترل و تنظیم سطوح تیروئید در بدن یاری می کند. گرچه، درمان های طبیعی مختلفی برای کم کاری تیروئید وجود دارد، هورمون های مصنوعی تیروئید در چندین مورد بسیار مؤثر می باشند.

به این ترتیب، هیچ روش خاصی جهت سنجش کمبود تیروئید وجود ندارد. اپیزودهای کمبود ید در یک جمعیت با افزایش مصرف مواد غذایی حاوی ید در برنامه های رژیم غذایی مردم برترین درمان است. از اینرو منطقی تر است که بجای درمان، از وقوع این کمبود جلوگیری کنیم. در 80 سال اخیر، سازمان بهداشت دنیای تلاشهای بسیاری جهت از بین بردن این کمبود در کشورهای در حال توسعه انجام داده است. در سرتاسر دنیا نمک ید دار روش اصلی درمان است. در حالی که درمان کامل این کمبود ممکن است امکان پذیر نباشد، با این وجود می تواند تا حدی تحت کنترل درآید.

درست همانطور که کمبود ید می تواند موجب بروز مسائل بزرگی گردد، وجود ید بیش از حد در بدن هم می تواند به مسائلی مانند هیپرتیروئیدیسم یا پرکاری تیروئید، بیماری خود ایمنی تیروئید و چندین مشکل تیروئیدی دیگر منجر گردد. برترین راه جلوگیری از بروز کمبود ید افزایش مصرف مواد غذایی جهت سطوح پایین تیروئید است. از اینرو بایستی اطمینان حاصل گردد که مواد غذایی سرشار از ید بخش مهمی از رژیم غذایی شما را تشکیل می دهد.

سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه های متخصص این شاخه علمی در نظر گرفته گردد.

منبع: راسخون
انتشار: 6 آبان 1400 بروزرسانی: 6 آبان 1400 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 14738

به "درمان عارضه کمبود ید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان عارضه کمبود ید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید