طرز تهیه پلا کباب خوشمزه شمالی با همه مخلفات
به گزارش مجله وبلاگ فروش، پلاکباب یکی از غذاهای خوشمزه و مورد علاقه گیلانی ها است. طرز تهیه پلا کباب شامل مراحل نسبتا ساده ای است، اما بهتر است برای رسیدن به یک طعم نوستالژیک و اصیل، ترکیباتی مانند آب انار و سبزیجات محلی را در طبخ آن حذف نکنید. برای دانستن اینکه پلا کباب چیست ؟ باید یک سینی برنج را همراه با تکه های گوشت کبابی تصور کنید که دورچین های متنوعی از باقلا، زیتون پرورده، ماست چکیده، پیاز و… آن را احاطه نموده اند. این غذا در شمال و به خصوص شهر رشت هواداران زیادی دارد و شما هم می توانید با در نظر گرفتن نکات مطرح شده در این مقاله، به راحتی آن را در منزل درست کنید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی پلا کباب را با هم می بینیم:

پلا کباب | |
زمان آماده سازی | حدود 12 ساعت |
زمان پخت غذا | 45 دقیقه |
اندازه سختی | میانه |
طرز تهیه پلا کباب گیلانی
پلا کباب، یکی از کباب های خوشمزه گیلانی با طعمی نسبتا ترش است. این غذا مراحل تهیه پیچیده ای ندارد، اما بهتر است زمان کافی برای مزه دار شدن گوشت را حتما در نظر بگیرید. گاهی در برخی رسپی های نه چندان اصیل، برای مزه دار کردن گوشت از اندازهی زعفران آب نموده در کنار پیاز رنده شده و اندازهی ادویه جات یاری می گیرند، اما اگر می خواهید پلا کباب رشت را به شیوه اصیل آن طبخ کنید، مواد لازم و مراحل کار را در ادامه ببینید:
مواد لازم برای تهیه پلا کباب
برای درست کردن پلا کباب، مواد اولیه زیر را آماده کنید. سبزیجات معطر می توانند شامل خالواش و چوچاق باشند تا غذای شما طعم اصیل محلی خود را حفظ کند.
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
گوشت ران گوسفند (بدون چربی) | 500 گرم |
برنج محلی | به ازای هر فرد یک پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
روغن زیتون | به اندازه لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
سبزی های معطر محلی | به اندازه لازم |
آبلیمو و آب انار | به اندازه لازم |
گردو | به اندازه لازم |
مراحل تهیه پلا کباب
طرز تهیه پلا کباب خوشمزه شمالی در ادامه آمده است:
- مرحله اول: پیش از هر چیز باید گوشت را مزه دار کنید. برای این کار، ابتدا گوشت را شسته و به قطعات کوچک تر خرد کنید.
- مرحله دوم: در ادامه، یک سس نسبتا رقیق شامل گردوی آسیاب شده، 1 پیاز رنده شده، آبلیمو، آب انار، روغن زیتون و سبزیجات معطر درست نموده و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
- مرحله سوم: حالا تکه های گوشت را در ظرفی مناسب و درب دار با این مواد آغشته نموده و به مدت 12 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا گوشت کاملا مزه دار گردد.
- مرحله چهارم: پیش از کباب کردن گوشت ها، برنج را به صورت کته بار بگذارید. اگر دوست دارید حال و هوای سنتی این غذا را زنده نگه دارید، برنج را در دیگ هایی کوچک و با ته دیگ برنجی بپزید.
- مرحله پنجم: پس از زمان استراحت، گوشت ها را از یخچال خارج نموده و به سیخ بکشید. سپس، اندازهی نمک زده و آن ها را روی اجاق گاز یا منقل کباب کنید.
- مرحله ششم: تا اینجای کار، برنج کته هم آماده است. آن را به صورت قالبی در یک دیس برگردانید و کباب ها را به صورت دایره ای دور برنج بچینید.
- مرحله هفتم: در کنار دیس برنج، اندازهی باقلای پخته، پیاز خام، گردو، اشپل شور، زیتون پرورده و ماست چکیده قرار دهید و لیوان دوغ را هم از قلم نیاندازید.
نکته: دقت کنید که باید این غذا را با موارد ذکر شده در بالا سرو کنید و معمولا به تنهایی صرف نمی گردد.
به پلا کباب و صرف آن نه نگویید…
همان طور که دیدید، طرز تهیه پلا کباب کار دشواری نیست و شما می توانید این غذای خوشمزه را خودتان هم در منزل طبخ کنید. البته، اگر فرصت کافی برای تهیه این غذا را نداشته یا تمایل دارید در کنار آن دیگر غذاهای گیلانی را نیز امتحان کنید، از خبرنگاران یاری بگیرید.
برای این منظور، به وسیله سفارش آنلاین غذا اقدام نموده و غذای دلخواه خود را به صورت اینترنتی سفارش دهید. پیک خبرنگاران غذای شما را در کمترین زمان ممکن و با برترین کیفیت به محل آدرس ارسال خواهد نمود.
منبع: اسنپ فود