نمایشگر OLED آیپد پرو M4 چه فرقی با نمایشگرهای مشابه دارد؟

به گزارش مجله وبلاگ فروش، اپل مدتی قبل از آیپد پرو M4 رونمایی کرد که از نمایشگر OLED بهره می برد. البته اپل اعلام نموده که برای این نمایشگر، از فناوری Tandem OLED استفاده نموده که در این مطلب قرار است به تفاوت این تکنولوژی نسبت به سایر نمایشگرهای معمولی OLED بپردازیم.

نمایشگر OLED آیپد پرو M4 چه فرقی با نمایشگرهای مشابه دارد؟

نمایشگرهای OLED و اپل: مروری کوتاه

در دنیای فناوری نمایشگر، OLED قهرمان بدون چون و چراست. OLED که مخفف Organic Light-Emitting Diode (دیود ساطع نماینده نور ارگانیک) است، به خاطر کیفیت تصویر فوق العاده اش شناخته می گردد. برخلاف نمایشگرهای LCD که دارای نور پس زمینه هستند، پنل های OLED از پیکسل های خود-تابش تشکیل شده اند که با عبور جریان الکتریسیته از آن ها، نور فراوری می نمایند. در نتیجه، نمایشگرهای OLED نازک تر هستند و مشکی عمیق تری ارائه می دهند، زیرا قادرند پیکسل ها را در منطقه ها مورد احتیاج خاموش نمایند (بنابراین نوری ساطع نمی گردد).

نمایشگرهای OLED علاوه بر فراوری رنگ های تیره تر، زاویه دید و بازفراوری رنگ استثنایی را نیز ارائه می دهند. با توجه به اینکه بیشتر فراورینمایندگان گوشی های هوشمند و بخش قابل توجهی از سازندگان تبلت به سمت نمایشگرهای OLED روی آورده اند، اپل دیر یا زود مجبور بود از نمایشگرهای LCD و mini-LED در خط فراوری آیپد پرو فاصله بگیرد. اولین آیفون با نمایشگر OLED، آیفون X، در سال 2017 معرفی گردید. از سال 2020، تمام آیفون های پرچمدار دارای نمایشگر OLED بوده اند.

اما این مورد در خصوص آیپد پروی رده بالا که تا همین اواخر از نمایشگرهای LCD و mini-LED استفاده می کرد، صدق نمی کرد. در مارس 2024، گزارش هایی حاکی از آن بود که اپل مبلغ هنگفتی معادل 2.9 میلیارد دلار به سامسونگ و ال جی برای پنل های OLED آیپد پرو پرداخت نموده است. چند ماه بعد، این شرکت از آیپد پرو M4 با نمایشگر OLED رونمایی کرد. با این حال، اپل با رویکرد خاص خود، این فناوری را به شیوه ای نسبتاً هوشمندانه و ظریف پیاده سازی نموده است.

اهمیت فناوری Tandem OLED

هر دو مدل 11 اینچی و 13 اینچی iPad Pro مدل M4 از نمایشگر Ultra Retina XDR بهره می برند که تجربه بصری فوق العاده چشمگیری را نسبت به نمایشگر Liquid Retina XDR موجود روی iPad Pro مدل M2 با سایز 12.9 اینچ ارائه می دهد. بیایید کمی در خصوص این اصطلاحات شرح دهیم.

کلمه Retina یک اصطلاح تجاری است که اپل برای نمایشگرهایی با وضوح بالا به کار می برد، به گونه ای که از فاصله معمول استفاده، پیکسل های جداگانه قابل تشخیص نباشند. XDR نیز به پشتیبانی از محدوده دینامیکی بالا (HDR) اشاره دارد. تنها اصطلاحی که از iPad Pro مدل M2 به مدل M4 iPro تغییر نموده است، پیشوند Ultra است که به فناوری به کار رفته زیر شیشه با بافت نانویی اشاره دارد.

فارغ از اصطلاحات فنی، نمایشگر iPad Pro مدل M4 از فناوری OLED دو-لایه (Tandem OLED) استفاده می نماید. برخلاف آیفون که از یک پنل OLED بهره می برد، OLED دو-لایه به چندین پنل روی هم چیده شده اشاره دارد. در iPad تازه، اپل از این فناوری برای روی هم قرار دادن دو پنل OLED استفاده نموده است که در نتیجه آن، روشنایی نمایشگر به 1000 نیت برای SDR و 1600 نیت برای HDR می رسد.

شاید استدلال کنید که این اعداد مشابه اعداد iPad Pro مدل M2 هستند، اما نکته قابل توجه این است که اپل توانسته است به این ارقام روی یک نمایشگر OLED (در مقایسه با LCD در مدل های قبلی) دست پیدا کند. به عنوان مثال، پرچمداران OLED سال 2024 مانند ال جی C4 بسته به اینکه چه مقدار از صفحه برای نمایش تصویر استفاده می گردد، به حدبیشتر روشنایی 200 تا 800 نیت دست می یابند.

مزایای فناوری OLED دولایه

همانطور که قبلا ذکر شد، پیکسل های نمایشگرهای OLED هم نور و هم رنگ فراوری می نمایند. بنابراین، محدودیتی برای مقدار روشنایی یک لایه واحد از پنل OLED، به خصوص برای دستگاه های دارای صفحه نمایش بزرگ تر، وجود دارد. به همین علت است که تلویزیون های OLED روشن ترین مدل های موجود در بازار نیستند. در این زمینه پنل های مبتنی بر پس زمینه LED این عنوان را در اختیار دارند.

بنابراین، اولین مزیت استفاده از فناوری OLED دو لایه، روشنایی تمام صفحه بالاتر در آیپد پرو مدل M4 است. بنابراین، چه از iPad در فضای باز، زیر نور مستقیم خورشید بهره ببرید و چه فیلمی با قابلیت HDR دیدن کنید، روشنایی بسیار بیشتری را نسبت به پنل OLED سنتی تک لایه تجربه خواهید کرد. اپل بعلاوه ادعا می نماید که این نمایشگر جزئیات بیشتری را در سایه ها یا سایر منطقه ها کم نور هنگام مشاهده عکس ها یا ویدیوهای HDR نشان می دهد. بدیهی است، نمایشگر Ultra Retina XDR کنتراست بهتر، زاویه دید بهبود یافته و عمیق ترین رنگ سیاه را در بین تمام نمایشگرهای اپل ارائه می دهد.

آیا این نمایشگر نقطه ضعفی هم برای آیپد پرو M4 دارد؟

همانطور که احتمالا شنیده اید، نمایشگرهای دارای پنل OLED ممکن است دچار مشکل سوختگی پیکسل شوند. در اثر استفاده مداوم، پیکسل هایی که عناصر روشن تر یا ثابت را نمایش می دهند، سریع تر از سایر پیکسل ها فرسوده می شوند و این موضوع باعث ایجاد یک اثر دائمی روی صفحه نمایش می گردد.

این موضوع به صورت تئوری در خصوص هر دو لایه نمایشگر OLED در آیپد پرو M4 نیز صدق می نماید. با این حال، از آنجایی که از دو پنل استفاده شده است، آن ها باید به طور کلی در تامین روشنایی مورد احتیاج با هم همکاری نمایند. این امر می تواند به طور کلی مصرف انرژی را کاهش داده و طول عمر نمایشگر فوق العاده رتینا XDR را افزایش دهد.

مشکل هاله نور (پخش نور سفید) در آیپد پرو M2 که بعضی از کاربران از آن شکایت داشتند، به لطف نمایشگر تازه نباید دیگر وجود داشته باشد. برای برطرف مشکل احتمالی سایه افتادن مربوط به تصویر قبلی، اپل کنترل زیر میلی ثانیه ای بر روی رنگ و درخشندگی تک تک پیکسل ها تعبیه نموده است که باعث می گردد نمایشگر نسبت به حرکت، واکنش سریع تری داشته باشد. البته، یکی دیگر از معایب استفاده از دو پنل OLED به جای یک پنل، افزایش قیمت نهایی دستگاه است.

هزینه تعمیر نمایشگر آیپد پرو M4 چقدر است؟

همانطور که پیش تر اشاره شد، استفاده از نمایشگر OLED دو-لایه (Tandem) در آیپد پرو M4، هزینه اولیه هنگفتی را برای اپل به همراه داشته است. بر اساس گزارش ماه مارس 2024 وبسایت Phone Arena، اپل برای تأمین هر صفحه نمایش 11 اینچی از سامسونگ 290 دلار و برای هر صفحه نمایش 13 اینچی از ال جی 390 دلار هزینه می نماید.

با اینکه در آن موقع معین نبود که اپل قصد استفاده از این نوع نمایشگر در آیپدها را داشته باشد، اما گزارش مذکور نشان می دهد که نمایشگر تازه نه تنها برای اپل، بلکه برای کاربران نیز گران قیمت تر خواهد بود. در خصوص هزینه تعمیر هم با توجه به اینکه در ایران نمایندگی اپل حضور ندارد، طبیعتا نمی توانیم با قاطعیت زیادی در خصوص بازار ایران صحبت کنیم. اما در خصوص بازار جهانی باید بگوییم که هزینه تعویض نمایشگر آیپد پرو M1 بدون استفاده از سرویس Apple care به 699 دلار می رسید. این یک نمایشگر Mini-LED بود و بنابراین هزینه تعمیر یا تعویض نمایشگر OLED آیپد پرو M4 باید بالاتر باشد.

در کل حداقل بر روی کاغذ، این نمایشگر و این فناوری، پتانسیل های مجذوب کننده زیادی دارد ولی اینکه آیا در بلندمدت با چه مشکلاتی روبرو می گردد، با گذشت زمان معین خواهد شد. در نهایت باید بگوییم که برای خرید انواع آیپد می توانید به فروشگاه خبرنگاران سر بزنید.

منبع: HowToGeek

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1403 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 29401

به "نمایشگر OLED آیپد پرو M4 چه فرقی با نمایشگرهای مشابه دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نمایشگر OLED آیپد پرو M4 چه فرقی با نمایشگرهای مشابه دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید