طرز تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع به سبک بازاری در خانه
به گزارش مجله وبلاگ فروش، شیرینی اشکی یا نعلی از شیرینی های سنتی محسوب می گردد که جایگاه ویژه ای در سفره هفت سین ایرانیان دارد. این شیرینی خوشمزه را می توان به راحتی به سبک بازاری برای ایام نوروز درست کرد. در مطالب قبلی به طرز تهیه شیرینی نعلی با پیمانه اشاره و آن را آنالیز نموده ایم. شما اگر در پی دستور این شیرینی خاص هستید پس در ادامه طرز تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع
- زرده تخم مرغ دو عدد
- آرد سفید 500 گرم
- پودر قند یک دوم لیوان
- کره 200 گرم
- روغن مایع هشت قاشق غذاخوری
- شیر چهار قاشق غذاخوری
- عسل چهار قاشق غذاخوری
- وانیل یک دوم قاشق چای خوری
طرز تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع
1. مواد اولیه شیرینی را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع باید همچون دیگر دستورهای شیرینی پزی مواد اولیه را از 30 دقیقه قبل بیرون بگذارید. مواد اولیه مانند تخم مرغ با دمای محیط، هم دما شوند. حال در یک کاسه مناسب پودر قند و کره را با سرعت تند برای پنج تا شش دقیقه خوب هم بزنید تا یک مخلوط سفید رنگ داشته باشید. زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید. زرده های آن را به همراه وانیل داخل کاسه بریزید. مخلوط را مجدد برای چند دقیقه دیگر هم بزنید. در آخر شیر و عسل را هم به کاسه اضافه کنید. در نهایت آن را برای دقایقی دیگر هم بزنید و کنار بگذارید. پیشنهاد ما به شما تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده کنار این شیرینی خوشمزه است.
2. آرد را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع نوبت به اضافه کردن آرد می رسد. آرد را در کاسه ای جداگانه دو تا سه بار الک نموده سپس داخل کاسه بریزید. مایه شیرینی را با یاری لیسک به صورت دورانی و در یک جهت هم بزنید. هنگام مخلوط کردن آرد با دیگر مواد، روغن مایع را هم اضافه کنید. حال با یاری دستان خود مخلوط را ورز دهید تا خمیری منسجم داشته باشید. خمیر را داخل یک کاسه بگذارید و روی آن را با سلفون بپوشانید. کاسه را برای یک ساعت داخل یخچال قرار دهید. در این مرحله دقت داشته باشید که خمیر را زیاد ورز ندهید که به روغن بیفتد. ورز زیادی خمیر منجر به از دست نرمی و لطافت آن می گردد. شیرینی خرمایی بدون فر از آن شیرینی هایی است که کوچک و بزرگ آن را می پسندند پس آن را امتحان کنید.
3. فر را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع نوبت به پخت آن می رسد. پس فر را برای 15 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. به مقدار سینی فرتان کاغذ روغنی ببرید و داخل آن پهن کنید. حال کاغذ روغنی دیگری روی سطح کارتان پهن کنید. خمیر شیرینی اشکی را روی آن قرار دهید. آن را با وردنه به قطر نیم تا یک سانتی متر باز کنید. با استفاده از قالب اشکی، روی خیمر شیرینی تان قالب بزنید. شیرینی ها را با فاصله از هم داخل سینی فر بچینید. سینی را برای 15 تا 20 دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته شوند. دقت داشته باشید که شیرینی های نعلی خیلی تغییر رنگ نمی دهند پس مراقب باشید که نسوزند. پیشنهاد ما به شما برای پذیرایی از عزیزان تان تهیه شیرینی قطاب شمالی در خانه با و بدون فر است.
نکات تکمیلی پخت شیرینی اشکی با روغن مایع
شیرینی اشکی همچون شیرینی زبان بدون فر یکی از ساده ترن شیرینی هایی است که به راحتی می توانید به سبک بازاری برای میهمانی ها و دورهمی هایتان آن را آماده کنید. خواندن نکات تکمیلی گفته شده در ادامه به سوالات شما برای پخت این شیرینی خوشمزه جواب خواهد داد.
پخت شیرینی اشکی در قابلمه
شیرینی نعلی را می توانید مانند شیرینی پفکی گردویی بدون فر داخل تابه یا قابلمه درست کنید. پس داخل تابه دوطرفه یا قابلمه کاغذ روغنی پهن کنید. شیرینی ها را داخل آن بچینید. در تابه را ببندید. تنها 15 دقیقه زمان دهید تا کامل پخته شوند. فقط استفاده از شعله پخش کن را نباید فراموش کنید. برای پخت شیرینی نعلی با پیمانه در توستر یا فر برقی باید دمای آن را 20 درجه کم تر تنظیم کنید.
ظاهر خمیر شیرینی اشکی
در طرز تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع تنها راه شکل دادن به خمیر استفاده از قالب اشکی نیست. خمیر را روی سطح کار قرار دهید. آن را برای 30 ثانیه ورز دهید سپس مقدار یک گردو از آن بردارید. روی صفحه کار خمیر را به شکل لوله در مقدار 10 سانتی متر دربیاورید. در نهایت دو سر خمیر لوله ای را همچون اشک به یکدیگر وصل کنید. اگر ظاهر نعل مانند برای این شیرینی می پسندید پس دو طرف آن را به یکدیگر وصل نکنید. شیرینی پنجره ای بدون نشاسته هم از دیگر شیرینی های ساده برای ایام نوروز به شمار میرود.
جایگزین روغن مایع در پخت شیرینی اشکی
روغن صاف قنادی و کره برترین جایگزین برای روغن مایع در پخت شیرینی اشکی می تواند باشد بدون آن که طعم و مزه آن تغییر کند.
تَرَک شیرینی اشکی
در طرز تهیه شیرینی اشکی، ظاهر شیرینی بسیار مهم است پس باید به درستی آن را قالب یا حالت داد. با این حال گاهی بعد از پخت شیرینی تَرَک می خورد و قابل سرو نیست. مهم ترین دلایل آن دمای زیاد فر، آرد زیاد، کمی روغن مایع و ورز نامناسب خمیر باشد. از تهیه شیرینی بهشتی در کنار دیگر شیرینی های عید غافل نشوید.
تزئین و سرو شیرینی اشکی
شیرینی اشکی را با توجه به ذائقه تان به روش های متفاوتی می توان تزئین کرد. یکی از آن ها راه بن ماری کردن است. شکلات تخته ای را خرد و داخل یک کاسه نشکن بریزید. کاسه را روی حرات کتری بگذارید. با آب شدن شکلات ها، دو سر شیرینی را داخل شکلات ببرید. سپس با پودر پسته، پودر بادام و پودر هل تزئین شان کنید. با توجه به ذائقه تان از کارامل یا مارمالاد هم می توانید بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله