مربای قیسی را با این 2 روش فوق العاده تهیه کنید
به گزارش مجله وبلاگ فروش، هوس تهیه مربای قیسی نموده اید؟ مربای تهیه شده از قیسی یکی از متنوع ترین و خوشمزه ترین مرباهای موجود است که البته نسبت به اغلب نمونه های مشابه هم طعمی متفاوت دارد. مرباها به طور کلی از سه ماده میوه، شکر و اسیدی مثل آب لیمو تهیه می شوند. هرچند ممکن است بسته به دستورالعمل، از دیگر مواد هم در تهیه آن استفاده گردد. عناصر مهم در تهیه انواع مربا، مقدار مواد اولیه و زمانی است که به طبخ مربا اختصاص داده می گردد. در این راهنمای آشپزی از خبرنگاران قصد داریم طرز تهیه مربای قیسی را به صورت گام به گام و با دو دستورالعمل متفاوت به یاری قیسی زرد و سیاه به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه مربای قیسی زرد
قیسی یکی از مواد غذایی خوشمزه و پرطرفداری است که جای خود را به خوبی در آشپزی سنتی ایرانی به خصوص غذاهایی که با مرغ تهیه می شوند، باز نموده است. برای تبدیل قطعات قیسی به یک مربای بی نظیر آماده هستید؟ پس مواد اولیه زیر را تهیه و طبق دستور طبخ مربا پیش بروید.
- مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
- مدت زمان لازم برای طبخ مربا: 30 دقیقه
- میزان کالری: به ازای هر 100 گرم 242 کالری
- مناسب برای: 10 نفر
مواد اولیه مربای قیسی زرد
- 500 گرم قیسی زرد
- 2 پیمانه شکر
- 4/2 پیمانه گلوکز
- هل به میزان لازم
- آب لیمو 2 قاشق سوپ خوری
دستور پخت مربای قیسی زرد
- در طرز تهیه این مربا باید قیسی های تمیز و بدون زدگی را تهیه کنید. سپس آن ها را بشویید و با میزانی آب درون یک ظرف بریزید.
- ظرف مورد نظر را روی حرارت قرار دهید و شعله زیر آن را ملایم کنید تا قیسی ها کمی پخته و نرم شوند.
- در این مرحله نوبت اضافه کردن شکر به محتویات درون قابلمه است. با کمی فاصله گلوکز را هم به قیسی های در حال پخت اضافه کنید.
- طبخ مربا را تا زمانی که قیسی ها به خوبی پخته شوند و البته شربت مربا به غلظت مناسب برسد، ادامه دهید.
- در خاتمهی کار باید هل و آب لیمو را به ترکیب اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. کمتر از 5 دقیقه خاتمهی پخت این کار را انجام دهید و در آخر هم شعله را خاموش کنید.
- مربای قیسی شما آماده است. می توانید پس از خنک شدن مواد مربا، آن را درون ظروف شیشه ای ریخته و در یخچال قرار دهید.
نکات مهم در تهیه مربا قیسی زرد
- در طرز تهیه مربای قیسی زرد می توانید قیسی ها را از یک روز قبل در ظرف مناسب بخیسانید.
- اگر از شیشه برای نگهداری انواع مرباهای خانگی استفاده می کنید، حتماً ظروف را قبل از استفاده با آب جوش میکروب زدایی و استریل کنید.
- برای ایجاد تغییر و مزه دار کردن این مربا می توانید از میزانی دارچین هم در طرز تهیه آن بهره ببرید.
- مرباهای خانگی را می توان به مدت چند ماه درون یخچال قرار داد و استفاده کرد. اگر قصد دارید بیش از این زمان مرباها را نگه دارید، به دلیل عدم وجود مواد نگهدارنده، حتماً آن ها را درون فریزر نگهداری کنید.
طرز تهیه مربا قیسی سیاه
یکی دیگر از انواع مربای قیسی که اتفاقاً هواداران خاص خود را دارد، نوعی است که از قیسی سیاه تهیه می گردد. قیسی سیاه هم به نوبه خود در آشپزی ایرانی استفاده می گردد. عمده کاربرد این ماده غذایی در خورش قیمه خواهد بود. در ادامه دستور طبخ این مربا را در اختیار شما قرار می دهیم.
- مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
- مدت زمان لازم برای طبخ مربا: 30 دقیقه
- میزان کالری: به ازای هر 100 گرم 242 کالری
- مناسب برای: 10 نفر
مواد اولیه مربا قیسی سیاه
- 500 گرم قیسی سیاه
- 500 گرم شکر
- 2 لیوان آب
- 5/1 قاشق چای خوری جوهر لیمو
دستور طبخ مربا قیسی سیاه
- در مرحله اول باید قیسی ها را به خوبی بشویید. سپس شکر را به همراه میزانی آب درون یک ظرف گود مانند قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.
- برای تهیه مربا، ترکیب شکر و آب درون قابلمه باید قوام پیدا کند.
- سپس نوبت اضافه کردن جوهر لیمو به شربت است. بعد از این کار شاهد کف کردن شربت و جوشیدن آن خواهید بود.
- بعد از آن قیسی ها را به آرامی به شربت در حال جوشیدن اضافه کنید. طبخ مربا را تا جایی ادامه دهید که حس کنید قیسی ها به میزان لازم نرم شده اند.
- زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید مربای درون ظرف سرد گردد، سپس در شیشه های مناسب ریخته و درون یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم در طرز تهیه مربا قیسی سیاه
- در طرز تهیه این نوع مربا هم می توانید از قیسی تازه و هم خشک بهره ببرید. در صورتی که قیسی خشک را برای استفاده خریداری نموده اید، باید از قبل آن ها را بخیسانید تا نرم شوند.
- بعد از طبخ این مربا حتماً آن را درون یخچال یا فریزر نگهداری کنید. عدم وجود مواد نگهدارنده در آن باعث فاسد شدن این مربا در بیرون از یخچال می گردد.
- برای مقوی تر کردن مربای قیسی نوع سیاه می توانید به جای هسته های قیسی درون این ماده غذایی گردو قرار دهید. این کار را بعد از طبخ مربا انجام دهید.
- دقت داشته باشید که جوشیدن بیش از میزان شربت یا زمانی که قیسی را به آن اضافه نموده اید، می تواند منجر به سفت شدن مربا گردد. پس حتماً هنگام طبخ به طور مداوم غلظت مربا را تست کنید.
- در صورتی که بعد از سرد شدن مربا، غلظت آن مناسب نبود، قیسی ها را از درون آن بیرون بکشید و دوباره ظرف را روی حرارت قرار دهید تا شربت غلظت و قوام لازم را به دست بیاورد.
خواص قیسی
قیسی یکی از مواد غذایی خوشمزه و پرطرفداری است که از خشک کردن برگه های زردآلو به دست می آید. از این ماده هم می توان در طبخ غذاهای مختلف و هم در تهیه مربا استفاده کرد. این ماده غذایی سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین هایی مانند ویتامین A، C و K است که هر کدام خواص خاص خود را برای بدن دارند.
این ماده بعلاوه فیبر بالایی را درون خود جای داده است، به همین دلیل یکی از ترکیبات فوق العاده برای بهبود سلامت دستگاه گوارش محسوب می گردد. از سایر خواص قیسی می توانیم به برطرف یبوست، پیشگیری از بروز سرطان ریه، برطرف کم خونی به دلیل محتوای آهن موجود در آن، تأمین انرژی بدن، یاری به کاهش وزن و به طور کلی تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کنیم.
نتیجه گیری
تجربه آشپزی با قیسی می تواند بسیار هیجان انگیز باشد. اگر شما هم قصد طبخ مربای قیسی را دارید، می توانید بدون مراجعه حضوری به فروشگاه ها و تنها با چند کلیک ساده مواد اولیه مورد احتیاج خود را از خبرنگاران بخرید. تجربه خرید از خبرنگاران به دلیل تنوع اجناس، قیمت های به صرفه و تحویل سریع می تواند بسیار لذت بخش باشد. ضمن اینکه می توانید سفارشات خود را در طرح ها و جشنواره های تخفیفی ثبت کنید. در خاتمه در صورت طبخ این مربا حتماً نتیجه کار را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: اسنپ مارکت