پیش بینی وقوع تنش آبی در حوضه های دز و کارون
به گزارش مجله وبلاگ فروش، خبرنگاران/خوزستان مدیرعامل آبفای خوزستان از پیش بینی وقوع تنش آبی در حوضه های آبی دز و کارون در پاییز سال جاری اطلاع داد.

محمدرضا کرمی نژاد در جلسه قرارگاه سه گانه آب و فاضلاب، مسکن و محرومیت زدایی خوزستان که امروز (18 شهریورماه) با حضور وزیر کشور برگزار گردید، اظهار کرد: از مجموع 2 میلیون و 200 هزار مترمکعب آب مصرفی در شبانه روز در استان خوزستان، تامین 75 درصد آن از آب های سطحی است که برای 2 هزار و 440 روستا و 76 شهر است.
به گزارش خبرنگاران، وی اضافه کرد: 91 تصفیه خانه آب، 30 هزار کیلومتر شبکه آب و 436 حلقه چاهی هم در کل استان خوزستان وجود دارد.
مدیرعامل آبفای خوزستان اعلام کرد: در تنش آبی اخیر، 702 روستا دچار مشکل آب شدند و از اول تابستان هم تنش آبی به وجود آمد. از این تعداد، مشکل 231 روستا مرتفع شد و 471 روستا از تنش آبی خارج شدند. هم اکنون هم در حال ایجاد پایداری در سیستم های آبرسانی این روستاها هستیم و با حمایت های بی دریغ استاندار پیشین، تا به امروز از تنش خارج شده ایم.
وی در مورد چالش آبگیرها، گفت: چالش هایی در آبگیرها داریم؛ در دز 9 آبگیر، در کارون 51 آبگیر و در دز 26 آبگیر هستند و تنش آبی ما در کرخه ایجاد شد. در کل جهت کرخه 26 آبگیر داشتیم که همه آن ها را از آبگیر کرخه خارج کردیم و اگر بعد از این اتفاقی بیفتد، در این جهت دچار چالش نخواهیم شد اما در جهتهای دز و کارون گرفتاری خواهیم داشت.
کرمی نژاد با پیش بینی تنش آبی در حوضه های دز و کارون، اعلام کرد: بر اساس اعلام نظر سازمان آب و برق خوزستان در جلسات شورای مدیریت منابع آب استان، بیشترین تنش آبی در حوضه های دز و کارون ایجاد خواهد شد. با توجه به پیش بینی اجرا شده، تا آبان ماه سال جاری دبی خروجی و ورودی سد دز با یکدیگر برابر خواهد شد و حداقل های لازم برای تامین آب شرب و کشاورزی احتمالا تامین نخواهد شد.
وی با اشاره به در نظر گرفتن تمهیداتی برای حل چالش آبگیرها، گفت: برای رسیدگی به این قضیه، در حال اجرا تمهیداتی برای آبگیرها هستیم و سناریوهای مختلفی را پیش بینی خواهیم کرد.
مدیرعامل آبفا خوزستان گفت: برای حل مشکل آب استان خوزستان، 15 هزار میلیارد تومان برای بخش روستایی، 10 هزار میلیارد تومان برای بخش شهری و در مجموع به 25 هزار میلیارد تومان احتیاج داریم تا بتوانیم مشکل آب را حل کنیم. مشکل آب جهت پایانه مرزی شلمچه هم حل شده است.
وی در مورد پروژه شبکه فاضلاب اهواز هم اضافه کرد: به طور کلی از طرح جامع فاضلاب اهواز 41 درصد از سال 72 تا به امروز اجرا شده است و حدود 60 درصد پروژه به جای مانده است.
به گزارش خبرنگاران، علیرضا عالیپور، سرپرست شهرداری اهواز، هم در این جلسه خطاب به استاندار تازه خوزستان، اظهار کرد: یک ماه دیگر اگر باران ببارد اهواز را آب می برد.
وی اضافه کرد: 2 هزار و 200 کیلومتر طول شبکه فاضلاب است که یک هزار و 100 کیلومتر آن فرسوده است. 242 ایستگاه پمپاژ شبکه فاضلاب هم وجود دارد که 50 درصد آن خراب است.
منبع: خبرگزاری ایسناآژانس مسافرتی: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه
sale-blog.ir: مجله وبلاگ فروش | ارائه نرم افزارهای مدیریت وبسایت