کرونا الگوی خرید در بازار کتاب آمریکا را تغییر داده است
به گزارش مجله وبلاگ فروش، به گزارش خبرنگاران به نقل از پابلیشرزویکلی، هرچند در زمان شیوع ویروس کرونا و دوران قرنطینه در بسیاری از کشورها رونق بازار کتاب با مشکل روبرو شده است ولی آمارها بازهم از فروش مطلوب کتاب ها در این کشورها خبر می دهند. کریستن مک لین مدیر اجرایی بخش توسعه گروه ان پی دی (NPD) آمریکا از فروش مطلوب کتاب ها در چهار ماه ابتدای امسال میلادی خبر می دهد. این گروه سازمانی اطلاعاتی و تحقیقاتی در بازار کتاب آمریکاست که در سال های اخیر آمارهایی درباره فرایند خرید و فروش کتاب در بازار تهیه نموده است.
مک لین هفته گذشته در یک کنفرانس مجازی برگزار شده توسط این گروه تحقیقاتی بازار کتاب گفت با وجود شیوع ویروس کرونا بازار کتاب آمریکا که بین سال های 2013 تا 2019 سیر صعودی داشته است همچنان رونق نسبی خود را حفظ نموده است ولی الگوی خرید کتاب بعد از کرونا تغییر نموده است.
به گفته مسئول بخش توسعه و بازاریابی گروه ان پی دی کرونا بر خلاف اذهان عمومی رونق بازار کتاب را تغییر نداده است ولی الگوی خرید و فروش کتاب ها را تغییر داده است. وی گفت: در دوره قرنطینه بیشتر کتاب های الکترونیک فروش رفته در آمازون و سایر فروشگاه های آنلاین مربوط به موضوعاتی مرتبط با بیماری ها و تاریخ پزشکی بوده است. آمارهای منتشر شده توسط NPD نشان می دهد مردم در چند ماه گذشته به سمت کتاب های تاریخی به خصوص کتاب ها و داستان های نوشته شده درباره بیماری های واگیردار علاقه نشان داده اند.
مک لین اضافه کرد: در چهارماه ابتدایی سال 2020 میلادی تقریباً 71درصد کتاب های فروش رفته چاپی و الکترونیک در آمازون و فروشگاه های آنلاین درباره ویروس آنفولانزای سال 1918 بوده است. در این میان سهم داستان 10درصد بوده و بازی های آنلاین نیز 42درصد تفریح مردم را شامل شده است. یکی از فعالیت های اصلی گروه ان پی دی ارائه آمار در حوزه فروش بازی های کامپیوتری است.
نکته عجیب دوران کرونا و قرنطینه فروش بالای کتاب ها و رمان های مخصوص سنین نوجوانان است که به مراتب نسبت به سال های گذشته افزایش داشته است. مک لین می گوید آمارها نشان می دهند رمان های نوشته شده برای نوجوانان استقبال بی نظیری نسبت به دوره قبل از شیوع کرونا داشته است. ظاهراً تعطیلی مدارس باعث این امر شده است. شیوع کرونا علاوه بر الگوی خرید در موضوعات کتاب نحوه خرید کتاب ها را نیز تغییر داده است. در گذشته مردم بیشتر کتاب های چاپی را از فروشگاه ها تهیه می کردند ولی حالا مجبورند همین کتاب ها را به صورت آنلاین از کتابفروشی ها سفارش دهند.
نکته جالب توجه گزارش گروه تحقیقاتی NPD فرایند و الگوی خرید کتاب بعد از دوره کرونا است که طبق پیش بینی این گروه انتظار می رود دو حالت به نام های اشباع و شتاب از سوی این گروه به بازار کتاب پساکرونا نسبت داده شده است. به گفته مسئولان این گروه ناشران بعد از کرونا به سوی انتشار سریع و حجیم کتاب ها روی می آورند و به همین خاطر بازار از کتاب های مختلف اشباع می گردد و این خودش برای ناشران ضرر دارد. مک لین خاطر نشان کرد: در دوره بعد از کرونا باید تعدیل خاصی برای چاپ کتاب ها قائل شویم چون وقتی بازار به اشباع برسد موجب رکود خواهد شد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران