افت 10 درصدی بودجه آموزش و پرورش طی 3 دهه اخیر
به گزارش مجله وبلاگ فروش، کریمیان گفت: در طول 30 سال گذشته شاهد کاهش 10 درصدی بودجه آموزش و پرورش بوده ایم.

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل در استرالیا بدون ایلتس هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی استرالیا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی استرالیا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های استرالیا انتخاب کنید.
به گزارش خبرنگار جلال کریمیان کارشناس مسائل آموزش و پرورش در همایش فقر پژوهی که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار گردید، اظهار کرد: شاخص های بسیاری برای معین فقر و نابرابری داریم، اگر خواستیم وارد سنجش شویم باید فقر و نابرابری تفکیک شوند، اما شاخص هایی مانند سرانه دانش آموزی، تعداد دانش آموز به معلم و مواردی از این دست مورد توجه است.
او ادامه داد: شاخص بی سوادی در کشور با توجه به دهک های درآمدی به گونه ای است که بی سوادی در سه دهک کم درآمد 46 درصد و در سه دهک پر درآمد 9 درصد است.
کریمیان با اشاره به اینکه شاید فقر کمتر شده باشد، اما برای شکاف مناطق اتفاقی نیفتاده است، توضیح داد: وقتی می گوییم سیستان و بلوچستان دچار فقر آموزشی است باید شرایط دیگر مناطق را هم در یابیم.
کارشناس آموزش و پرورش ادامه داد؛ یکی دیگر از مسائل ساعات آموزشی است و اگر متوسط ساعت آموزشی را 1000 ساعت بگیریم، ایران تقریبا یک پنجم این میزان در ساعات آموزش کاستی دارد.
او درباره نقش دولت در مساله آموزش اعلام کرد: آموزش هم هدف و هم وسیله برای فقرزدایی است که متاسفانه در کشور ما چنین تعریفی از آموزش نمی گردد.
افزایش بودجه 99 جوابگوی احتیاج آموزش و پرورش نیست
کارشناس آموزش و پرورش با اشاره به گزارش یونسکو لایه بندی درباره تامین منابع اقتصادی آموزش اظهار کرد: بیش از 70 درصد هزینه آموزش عمومی را دولت تامین می نماید. در بهترین حالت 62 درصد هزینه ها توسط دولت تامین می گردد و در شرایط منصفانه دولت 64 درصد را تامین می نماید که نتیجه آن وضع قوانین خصوصی سازی است تا در نهایت به وسیله پرداخت هزینه آموزش عمومی تامین گردد.
کریمیان گفت: نسبت بودجه آموزش و پرورش به بودجه عمومی از سال 70 تا 98 افت 10 درصدی داشته است و تمام محاسبات، اختلاف 10 درصدی را نشان می دهد. در واقع دولت طی 30 سال گذشته دنبال کم کردم بار خودش در حوزه آموزش عمومی است.
کارشناس مسائل آموزش و پرورش تاکید نمود: تا وقتی که نهادی برای مبارزه با فقر در حوزه آموزش و پرورش نداشته باشیم صحبت کردن از فقر آموزشی صرفا یک گفته است و اتفاقی نمی افتد.
در حال تکمیل/
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان