طرز تهیه مربای گل محمدی خشک با گردو ؛ خوش رنگ و حرفه ای در خانه
به گزارش مجله وبلاگ فروش، مربای گل محمدی یکی از خاص ترین و معطرترین مرباهای ایرانی است که با رنگ صورتی، عطر بی نظیر و طعم ملایمش، جایگاه ویژه ای در سفره صبحانه دارد. اگر در پی طرز تهیه مربای گل محمدی خشک با گردو هستید، در ادامه دستور تهیه ای دقیق، مرحله به مرحله و حرفه ای را می خوانید که این مربای دلپذیر را به سادگی در خانه آماده می نماید. این نسخه به خصوص، از گل های خشک شده و گردوی تازه استفاده می نماید تا عطر و بافت منحصربه فردی ایجاد گردد.

مواد لازم طرز تهیه مربای گل محمدی خشک با گردو
- گل محمدی خشک شده یک پیمانه
- شکر دو پیمانه
- آب یک و نیم پیمانه
- گردوی خردشده نصف پیمانه
- گلاب یک چهارم پیمانه
- آبلیمو تازه یک قاشق غذاخوری
- زعفران دم نموده یک قاشق غذاخوری
- هل سبز (آسیاب شده) نصف قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه مربای گل محمدی خشک با گردو
مرحله اول: آماده سازی گل محمدی خشک
ابتدا گل های خشک شده محمدی را داخل آب سرد بریزید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید خیس بخورند. این کار باعث می شود گرد و خاک احتمالی از گل ها خارج شده و بافت آن ها برای پخت نرم تر شود. بعد از خیس خوردن، گل ها را آبکشی نموده و با دست به آرامی فشار دهید تا آب اضافی خارج شود. این مرحله به شما یاری می نماید مربا، طعم تلخی نداشته باشد و رنگ گل ها حفظ شود.
مرحله دوم: تهیه شربت شکر
در یک قابلمه لعابی یا استیل، شکر را به همراه آب روی حرارت ملایم قرار دهید. بدون هم زدن منتظر بمانید تا شکر کاملاً در آب حل شود و شربت یکدستی به دست آید. وقتی مخلوط آغاز به جوشیدن کرد، با قاشق کف روی آن را بگیرید تا شربت شفاف شود. سپس گلاب، زعفران دم نموده و هل را اضافه کنید و اجازه دهید حدود 5 دقیقه دیگر بجوشد تا عطرها در شربت باز شوند.
مرحله سوم: افزودن گل محمدی و گردو
پس از آماده شدن شربت، گل های آب گرفته را به همراه گردوهای خرد شده به قابلمه اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید مربا به آرامی بجوشد. حواستان باشد گل ها را زیاد هم نزنید تا له نشوند. گردوها نیز نباید زیاد بپزند تا بافت خود را حفظ نمایند. زمان تقریبی جوشیدن مربا در این مرحله 15 تا 20 دقیقه است.
مرحله چهارم: افزودن آبلیمو و اتمام پخت
وقتی شربت به غلظت دلخواه رسید و گل ها نرم شدند، آبلیمو را به مربا اضافه کنید. این کار هم به ماندگاری مربا یاری می نماید و هم از شکرک زدن آن جلوگیری می نماید. اجازه دهید مربا 5 دقیقه دیگر بجوشد، سپس شعله را خاموش نموده و صبر کنید تا مربا خنک شود. در خاتمه، آن را در شیشه های تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات کلیدی برای تهیه مربای گل محمدی خشک با گردو خوش عطر و خوش رنگ
قبل از اینکه نکات تخصصی را بخوانید، بهتر است بدانید مربای گل محمدی خشک یک دستور ساده نیست؛ احتیاج به دقت، انتخاب درست مواد اولیه، کنترل دما و زمان پخت دارد تا به عطر اصیل و رنگ دلخواه برسید. حالا با این نکات، طرز تهیه مربای گل محمدی خشک را حرفه ای تر دنبال کنید.
گردوی مناسب بهره ببرید
برای اینکه مربا طعم تلخ نگیرد، از گردوهای تازه و شیرین بهره ببرید. اگر گردوها کمی کهنه یا تلخ هستند، قبل از افزودن به مربا، آن ها را 10 دقیقه در آب جوش بجوشانید و سپس در آب سرد بشویید تا تلخی شان گرفته شود. این روش در بیشتر دستورهای طرز تهیه مربای گل محمدی خشک اردبیل نیز توصیه می شود.
استفاده از گلاب و هل تازه
طعم مربای گل محمدی با گلاب و هل کامل می شود. استفاده از گلاب صنعتی باعث می شود مربا عطری مصنوعی بگیرد. در مربای گل محمدی خشک تبریزی از گلاب خانگی با هل آسیاب نشده استفاده می شود تا طعم نهایی لطیف و طبیعی باشد. طرز تهیه مربای پرتقال را نیز می توانید در خبرنگاران بخوانید.
اهمیت شربت شفاف و غلیظ
در بسیاری از آموزش ها تهیه مربای گل محمدی خشک دیده می شود که مربا باید دارای شربتی شفاف و خوش رنگ باشد. اگر حرارت زیاد باشد یا مربا زیاد بجوشد، گل ها رنگ شان را از دست می دهند و شربت کدر می شود. بنابراین از شعله ملایم و زمان پخت مناسب بهره ببرید.
جایگزینی گل خشک با تازه
اگر دسترسی به گل تازه دارید، حتماً از آن بهره ببرید چون عطری دوچندان دارد. در طرز تهیه مربای گل محمدی تازه تبریز، از گل های صبح چیده شده بدون تلخی استفاده می شود. برای گل خشک، همواره قبل از مصرف آن را در آب خیس کنید تا بافت آن نرم شود و طعم اصلی آزاد شود.
اندازه شکر در مربا
بسیاری از افراد در پی کم کردن اندازه شکر هستند اما اگر اندازه شکر کمتر از حد لازم باشد، مربا شل می شود و ماندگاری پایینی خواهد داشت. در نسخه های سنتی مثل طرز تهیه مربای گل محمدی با شکر، نسبت شکر دو برابر گل است تا هم رنگ و هم ماندگاری حفظ شود. طرز تهیه مربای بالنگ تازه را نیز می توانید در خبرنگاران بخوانید.
انتخاب قابلمه مناسب
برای تهیه مربای گل محمدی خشک، استفاده از قابلمه لعابی یا استیل برترین انتخاب است. آلومینیوم یا ظروف تفلون می توانند رنگ گل را تیره نمایند و باعث واکنش با اسید موجود در گل یا آبلیمو شوند. در روش های سنتی مانند طرز تهیه مربای گل محمدی خشک اردبیل، از قابلمه های لعابی استفاده می شود تا رنگ مربا شفاف و طبیعی بماند.
زمان خنک شدن مربا قبل از بستن در شیشه
بعد از اتمام پخت، مربا را بلافاصله در شیشه نریزید. اجازه دهید حدود یک ساعت در دمای محیط خنک شود تا شربت روی مواد ته نشین نشود و سطح مربا آبکی نباشد. طرز تهیه مربای به با قند را نیز می توانید در خبرنگاران بخوانید.
شما هم تا حالا مربای گل محمدی با گردو درست کردید؟ اگر ترفند یا تجربه ای خاص دارید، شادمان می شیم در بخش نظرات با ما و بقیه خوانندگان به اشتراک بگذارید!
منبع: کتاب کاله